Terminator 2: Judgment Day met Arnold Schwarzenegger

Eindelijk draait tijdreis-thriller Tenet in de bioscopen! Om je alvast in de stemming te brengen, reizen wij terug in de tijd om de 9 allerbeste tijdreisfilms aller tijden voor je op een rijtje te zetten! Da's inderdaad een heleboel tijd!

9. 12 Monkeys (1996)

In 2036 is bijna de hele mensheid uitgeroeid door een dodelijk virus. Een gevangene (Bruce Willis) wordt naar de jaren 90 gestuurd om de uitbraak te voorkomen. Maar daar wordt hij niet bepaald met open armen ontvangen… Brad Pitt ontving zijn eerste Oscar-nominatie voor zijn rol van Jeffrey, een psychiatrisch patiënt die meer lijkt te weten van het mysterieuze virus. 12 Monkeys is nog altijd een unieke film, waar we enorm van genieten.


8. Edge of Tomorrow (2014)

In Edge of Tomorrow speelt Tom Cruise een majoor die het moet opnemen tegen een buitenaardse invasiemacht. Wanneer hij sneuvelt op het slagveld, belandt hij echter in een tijdlus die hem telkens een nieuwe kans geeft om de monsters te verslaan. Alsof hij in een videogame zit! Het is jammer dat de finale van deze verrassende sciencefictionfilm braaf het boekje volgt, maar tot die tijd is dit een bijzonder vermakelijke kruising tussen Aliens en Groundhog Day.

Article continues after the ad


7. Army of Darkness (1992)

Na twee extreem gewelddadige (en extreem goede) Evil Dead-films was regisseur Sam Raimi (Spider-Man) wel toe aan iets luchtigers. Deze keer belandt antiheld Ash in het jaar 1300, maar ook daar is hij niet veilig voor de demonische Deadites. De combinatie van horror, humor, fantasy en avontuur laat zich samenvatten in één woord: groovy!


6. Donnie Darko (2001)

In Donnie Darko krijgt een scholier visioenen van een mysterieus figuur in een konijnenpak, die hem waarschuwt voor het einde van de wereld. Het feit dat deze film is opgenomen in deze ranglijst is bijna een spoiler. Maar we moeten wel, want deze cultklassieker een must-see die uitnodigt tot meerdere kijksessies. Bonuspunten voor de ijzersterke doorbraakrol van Jake Gyllenhaal!

 

5. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Geen kwaad woord over de eerste 2 films, maar met Harry Potter and the Prisoner of Azkaban kwam de reeks pas echt op stoom! In dit opvallend duistere deel moeten Harry en Hermione op een gegeven moment terug in de tijd reizen, anders gaat een aantal van hun vrienden dood! Dat zorgt voor een superspannende finale. Geen wonder dat we deze griezelige fantasyfilm vorig jaar nog uitriepen tot onze favoriete Harry Potter-film!


4. Groundhog Day (1993)

Bill Murray speelt misschien wel de beste rol uit zijn carrière als Phil Connors. Deze cynische weerman is door een tijdlus gedoemd om een van de dufste dagen uit zijn leven constant opnieuw te beleven. Hij haat het slaperige stadje waarin hij een item moet opnemen over een suffe bosmarmot! Ontsnappen lijkt onmogelijk, totdat hij verliefd wordt op zijn charmante collega Rita (Andie MacDowell). Dankzij de geweldige cast, het originele scenario en de geslaagde combinatie van romcom en fantasy staat Groundhog Day lekker hoog op onze ranglijst van de beste films uit de jaren 90!


3. The Terminator (1984)

Skynet stuurt vanuit de toekomst een geavanceerde robot naar het Los Angeles van eind vorige eeuw. Zijn doelwit: Sarah Connor, de aanstaande moeder van een dappere verzetsleider. De intense jacht die hierop volgt maakt dit een van de spannendste sciencefictionfilms aller tijden, niet in de laatste plaats dankzij Arnold Schwarzenegger. Hij speelt de rol van zijn leven als de emotieloze moordmachine uit de titel!


2. Back to the Future (1985)

Back to the Future van Robert Zemeckis (Forrest Gump) is misschien wel de beroemdste tijdreisfilm ooit. Michael J. Fox is simpelweg perfect in de rol van Marty McFly, een scholier die door toedoen van de prettig gestoorde wetenschapper Doc Brown (Christopher Lloyd) belandt in de jaren 50. Ruim 35 jaar na de première is Back to the Future nog altijd een van de leukste films uit de 80s!


1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Skynet doet opnieuw een poging om John Connor te elimineren, met een Terminator die een gigantische firmware-update heeft gekregen. Maar deze keer krijgen de toekomstig verzetsleider en zijn moeder Sarah hulp uit onverwachte hoek: Arnold Schwarzenegger is nu een goede Terminator! Terminator 2: Judgment Day is een van de weinige vervolgen die zijn voorganger overtreft. De combinatie van baanbrekende speciale effecten, spectaculaire stunts en adembenemende achtervolgingen levert niet alleen de beste actiefilm ooit op, maar wat ons betreft ook de beste tijdreisfilm aller tijden. Hasta la vista, baby!