Amanda Balk, interview Shownieuws

De Gouden Kooi-ster Amanda Balk werd aan het begin van de maand bruut overvallen in haar woning. Gisteren vertelde ze over deze heftige ervaring in Shownieuws.

“Het was vreselijk”, zei Amanda. Ze werd overvallen door gewapende criminelen die zich voordeden als pakketbezorgers. De criminelen vielen haar aan toen ze het pakketje in ontvangst nam.

‘Mijn kind ligt boven’

Amanda kreeg als eerst een trap in haar buik. “Het is een soort bliksem wat je in je lichaam voelt”. Het model was volledig in shock. “Het enige wat ik kon bedenken is: mijn kind ligt boven.”

Article continues after the ad

Daarna werd ze op de grond getrapt. “Hij kneep mijn keel dicht en sloeg me steeds op mijn hoofd van: ‘Heb je contant geld?'” Ze kon uit schrik niet reageren op de vraag van de overvaller. “Ik zei alleen maar: ‘Mijn kind is boven.’ Die andere man liep daarheen en ik wist niet wat hij deed.”

Claustrofobisch

Haar dochter Vegas was in de kast gaan zitten omdat Amanda beneden aan het gillen was. “Toen trapte hij mij in die kast bij haar, maar omdat ik claustrofobisch ben durf ik niet in een kast te gaan zitten.” Ze hield haar been ertussen zodat de deur niet dichtging. De overvaller probeerde het weg te trappen. “Ik had zoiets van: je kan tegen me aan trappen, maar ik ga sowieso niet mijn been weghalen, want die angst in mijn hoofd is zo groot voor dat.”

Angst bij haar dochter

Voor haarzelf was ze niet zo bang. “Als ik hier alleen was, maar dat je dit durft te doen waar mijn kind bij is…” Ze dacht alleen maar aan haar dochter. “Ik was bang dat dit alles bij haar zou blijven hangen.”

“Weet je wat het is? De buit die ze hebben gemaakt, boeiend, maar ze hebben wel mijn kind schade geleverd”, vertelde ze in tranen. “Dat vind ik zo erg”.

Deze zaak heeft grote overeenkomsten met de overval op Fred van Leer. De presentator werd een tijdje geleden ook opgeschrikt door twee mannen die zich voordeden als bezorgers.