The Voice Senior ontving in de eerste uitzending een levende legende! Diva Imca Marina deed mee aan de show, maar had enorm veel last van haar stem…

Imca, bekend van evergreens als Viva España, Harlekino, Vino en Santo Domingo gaf van tevoren aan dat haar stem niet helemaal optimaal was door een ontsteking op haar stemband, en vond het achteraf wat overmoedig dat ze zichzelf had opgegeven. “Ik wil laten zien dat je niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Wat kan jou het schelen?” Voor een gevestigde artiest is zo’n deelname nogal een risico, want als niemand draait sla je natuurlijk een pleefiguur!

Al snel werd duidelijk dat Imca niet helemaal in goede doen was… Haar versie van Shirley Bassey’s Never, Never, Never klonk niet denderend…

Article continues after the ad

Gelukkig draaide er iemand, Frans Bauer, waardoor Imca het met de hakken over de sloot haalde. Bauer wist niet dat hij met Imca Marina te maken had, maar hoorde wel potentie; zelfs door de ontsteking heen. Gerard Joling geneerde zich uitermate! “Ik ken die vrouw al 40 jaar, maar ik hoorde niet dat zij het was!”

Marina wist zelf ook wel dat het weinig speelde, want na haar optreden meldde ze lachend: “Als ik altijd zo zou zingen, zou ik ermee ophouden!”