Wie treedt er in de voetsporen van Gene Wilder en Johnny Depp?

Hij bouwde een snoepimperium op, martelde een paar vervelende kinderen en gaf zijn rijkdom aan Charlie (Sjakie). Roald Dahl’s Willy Wonka is ons er eentje! Wie moet deze excentrieke snoepmogul spelen in de aangekondigde prequel?

More content below the advertising

Deze week verklaarde Warner Bros. dat er drie kanshebbers zijn voor de rol van Willy Wonka, in een prequel op Charlie And The Chocolate Factory. Ryan Gosling, Donald Glover en Ezra Miller zouden allemaal in de running zijn om de chocoladefabriek te leiden. We zetten alle (potentiële) Wonka’s even voor je op een rij.

Gene Wonka

Gene Wilder speelde een excentrieke Wonka, met een scherp randje. In tegenstelling tot de wereldvreemde snoepjesmaker die Johnny Depp neerzette, weet Wilder’s Wonka donders goed wat er in de wereld te koop is. Hij neemt behoorlijke risico’s met de levens van de kinderen in zijn fabriek, en moet er alleen maar om lachen!

Uiteindelijk blijkt Wonka zo streng om Charlie en de andere kinderen te testen. Een miljardensnoepimperium geef je niet zomaar weg! Waar dit helse boottochtje voor nodig was, blíjft toch een raadsel...

Johnny Wonka

Hoewel Johnny Depp altijd ontkende dat zijn Willy Wonka gebaseerd is op Michael Jackson, heeft de snoepmagiër uit Charlie And The Chocolate Factory (2005) wel wat van hem weg. Zijn lijzige stem, zijn wereldvreemde houding en zijn totale obsessie met snoepgoed: het lijkt een (vriendelijke) parodie op de King of Pop. Zijn nare opmerkingen lijken voort te komen uit het feit dat hij decennialang geen normale mensen gesproken heeft.

Zijn obsessie met snoepgoed ontstaat nadat zijn vader hem verbiedt te snoepen. De gevoelige Willy verlaat het huis, en bouwt een enorm snoepimperium. Uiteindelijk mag Charlie in zijn fabriek wonen, maar alleen als hij zijn familie achterlaat. Zo heeft hij zelf immers ook de top bereikt! Nadat Charlie weigert, herstelt Wonka het contact met zijn vader.

Ryan Wonka

Ryan Gosling speelde een zonderling figuur in Lars And The Real Girl. Lars heeft het sociaal gezien zó lastig, dat hij een relatie begint met een sekspop (platonisch, dat gelukkig wel!). Om Lars te helpen behandelt iedereen in zijn woonplaats zijn ‘Bianca’ als een echt mens.

Vergeet ook niet Goslings rol in The Nice Guys. Als bluffende privédetective blaast Gosling hoog van de toren, om bij het geringste gevaar hysterisch te gillen! Wat als de nieuwe Willy Wonka zijn leven ook niet zeker is?

Wat ons betreft is Gosling zeker een kanshebber voor de rol. Wonka was niet altijd een machtig industrieel, en Gosling heeft zeker het vermogen om een (aanvankelijk) blunderende snoepfanaat te spelen.

Donald Wonka

In Atlanta speelt Glover de ‘lovable loser’ Earn. Hij probeert een normaal leven bij elkaar te hosselen, ondanks een chronisch geldgebrek. Earn is cynisch, droog én kampt met depressie. Het is goed denkbaar dat een jonge Willy Wonka het ook niet breed had voor hij wereldberoemd werd. Atlanta is in elk geval een duidelijke showcase voor Glovers drama- én comedytalent!

Als Lando Calrissian in Solo: A Star Wars Story, is Glover zelfverzekerd en vol bravoure. Geweldige eigenschappen voor een ambitieuze snoepfabrikant die aan de weg timmert, toch? Als je nog niet beroemd bent, kun je je alvast wel zo gedragen.

Ezra Wonka

Ezra Miller is waarschijnlijk het bekendst als The Flash, uit Justice League. Zijn personage Barry Allen is nogal een nerderig type, zoals Miller zelf vertelt in deze preview.

Geknipt om een jonge Wonka te spelen, of niet? Vóór hij met zijn snoepjes de wereld veroverde, móet Wonka er ooit obsessief mee bezig geweest zijn. Daarnaast heeft Miller (25) nóg een voordeel: hij is bijna tien jaar jonger dan Donald Glover; het gat met Ryan Gosling is ruim twaalf jaar. In Hollywood hoeft het niet zoveel te betekenen, maar als men een ‘jonge Willy Wonka’ zoekt, lijkt Miller wat dat betreft het meest geschikt.

Vlak overigens ook Miller’s mean streak niet uit! In We Need To Talk About Kevin, zet hij een ijzingwekkende psychopaat neer! 

Zelfs voor Willy Wonka is dit waarschijnlijk net een beetje té intens!

Welke acteur zou jij graag zien in de huid van Willy Wonka? Een van bovenstaande acteurs, of misschien iemand anders? Laat het weten op Facebook!

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.