Als het aan Gordon ligt, blijven hij en Gerard Joling zich nog lang inzetten voor de ouderen in Nederland. Het succes van hun programma's smaakt naar meer.

Article continues after the ad

Politieke stunt

“Geer en ik mogen hier niet mee stoppen”, zegt Gordon strijdlustig in De Telegraaf. ”De zorg is een belangrijk politiek vraagstuk, dat moet onder de aandacht blijven.” Hij heeft al de nodige ideeën voor een vervolg van Geer & Goor. “We kunnen in een nieuwe serie misschien ook de mensen in de zorg belichten en ze dan helpen met bejaarden wassen en onder de douche zetten. We zijn bij Mark Rutte geweest. We hopen dat we hebben kunnen bijdragen aan het terugdraaien van 500.000 euro aan bezuinigingen. Dat was geen politieke stunt.”

Omroep MAX

De presentator, die maandagavond weer op de buis is met een nieuw seizoen Nooit meer naar huis, vraagt zich ook af waarom Omroep MAX niet meer doet voor ouderen. Gordon vindt dat de omroep zijn verantwoordelijkheid als ouderenzender moet nemen. “Ze zullen vast wel programma’s over dit onderwerp hebben, maar die zijn onderbelicht. Amusement is prima, maar ga niet aan je doel voorbij”, adviseert hij. ”Dat wij het nu op een commerciële zender hebben gedaan, is niet erg: de ouderen varen er wel bij, maar het is eigenlijk niet onze taak. “Wij doen acht afleveringen en dan een jaar niets. Je hoeft geen Geer en Goor te gaan maken, maar doe in ieder geval íéts in de tussenliggende tijd om geld in te zamelen voor de ouderenzorg. Ik hoop dat dat gaat gebeuren. Ik hoop het echt.”

Theo Wilhelm

Vorige week maakten Geer en Goor nog bekend dat ze uit eigen zak meebetaalden aan de uitvaart van Theo Wilhelm, die in 2013 was te zien in hun programma Effe geen cent te makken. "Wij hebben Theo massaal omarmd na zijn tv optreden, ik leerde hem kennen als een verschrikkelijk lief mens die zijn laatste jaren in eenzaamheid heeft door gebracht", reageerde Gordon op zijn dood. "Een lach, een traan voor deze goedzak als ik aan hem denk. Rust zacht lieve man je hebt er toe gedaan, jouw verhaal zit voor altijd in mijn hart en ik denk bij velen met mij."