gordon heuckeroth

We vertelden jullie eerder al dat Gordon helemaal klaar is met alle anonieme online haatreacties! Het blijft echter niet alleen bij woorden: de zanger onderneemt ook actie. Onder meer met een petitie!

Gordon krijgt bijval actie online haat

Gordon krijgt het online vaak zwaar te verduren… De laatste tijd richten de haatreacties zich ook nog op zijn puppy Toto. De zanger is al die haat aan zijn adres meer dan zat. Gordon wil dat anonieme reageerders die haatberichten de wereld in helpen opgespoord worden. Dat de zanger de strijd aan wil binden met online haters bleef niet onopgemerkt!

 

Article continues after the ad

 

Gordon versus Mediacourant

In het filmpje hierboven bedankt de zanger alle medestanders voor de “ongelooflijke steun” die hij ontving na zijn juridische stappen tegen Mediacourant, een website waarop regelmatig anonieme haatreacties aan het adres van Gordon werden geplaatst. De eerste slag is inmiddels gewonnen: Mediacourant besloot om alle oude reacties te verwijderen. Gordon kan zijn volle aandacht zodoende richten op zijn tweede wapenfeit: een petitie!

Petitie tegen anonieme haatreacties

Gordon is zijn petitie gestart om het plaatsen van die anonieme reacties onmogelijk te maken. De petitie nadert inmiddels de 7000 handtekeningen. Als het lukt om 40.000 handtekeningen te verzamelen, dan kan hij spreektijd in de Tweede Kamer opeisen. In de begeleidende tekst vertelt Gordon meer over zijn plannen, zo wil hij dat er een identiteitsbewijs aan een sociaal media-account wordt gekoppeld. Ook vindt de zanger dat er wetgeving moet komen rondom "grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof".

Gordon schuift om 22 uur met zijn advocaat Merel Teunissen aan bij “sneaky” Jinek op RTL 4.