gordon heuckeroth

*UPDATE*: Gordon heeft Instagram meer gedeeld over zijn juridische plannen. De zanger/presentator wil dat anonieme reageerders die haatberichten de wereld in helpen opgespoord worden. Daarnaast richt hij zijn pijlen op de site Mediacourant.

Gordon stapt naar de rechter om anonieme trollen aan te pakken. Hij heeft genoeg van alle haat en discriminatie op social media.

Dat vertelt Gordon op de app Clubhouse. De afgelopen jaren heeft hij alle haatberichten die hij ontving verzameld in een dossier. Daarmee stapt hij naar de rechter. “Ik heb zoveel shit over mij heen gehad: doodsbedreigingen, discriminatie, homofobie. De maat is echt vol.

Article continues after the ad

Privacywetgeving veranderen

Zijn doel is om de privacywetgeving aan te passen. De nieuwe podcastmaker zegt dat inloggegevens gekoppeld kunnen worden aan DigiD of het BSN-nummer van burgers. “Ik wil zorgen dat er jurisprudentie komt waar andere collega’s die gestalkt worden of waarvan naaktfoto’s worden verstuurd op terug kunnen vallen.”

Ook internationaal

Gordon, die de laatste tijd volop in het nieuws was door zijn hondje Toto, wil het probleem ook internationaal aankaarten. Als hij de zaak wint, gaat hij naar het Europese Hof. “Dit moet echt stoppen. Je mag best een grote bek hebben, dat is je volste recht. Maar zorg dan dat je mans genoeg bent om te laten zien wie je bent.