Gordon neemt afscheid van zijn carrière als zanger. Dat werd eerder al bekendgemaakt in een persbericht op Facebook, maar nu doet hij een boekje open tijdens een interview in Veronica Magazine.

Article continues after the ad

Eruit met een knal

Gordon zet op grootse wijze een punt achter zijn muzikale loopbaan. Niet alleen komt nog deze maand het album Compleet, Volmaakt, Het Einde uit, maar ook zendt RTL 4 de tweedelige docu 25 Jaar Gordon én een afscheidsconcert uit. Dat klinkt als een grootse viering van een rijke carrière, maar zelf noemt Gordon het een carrière met een zwart randje.

Respectloos

In het interview met Veronica Magazine beklaagt Gordon zich over zijn leven als zanger en BN’er. “Ik ben zo respectloos behandeld. In een hoek gepleurd”, zegt Gordon wanneer het gaat over zijn muziek. Hij baalt ervan dat zijn platen altijd weggepropt werden in Het Foute Uur en dat hij hierdoor niet de erkenning kreeg die hij volgens hem verdient. Ook eist het gebrek aan anonimiteit zijn tol. “Iedereen wil wat van je, altijd aandacht, altijd druk op je schouders.”

Familie

Zijn familie heeft de grootste prijs moeten betalen. Van zijn zeven broers en zussen, ziet hij er nog slechts drie. De rest wil niet meer met elkaar, of met Gordon, praten. Ondanks deze last, lijkt het er niet op dat Gordon plaats neemt achter de geraniums. Op de Facebook-pagina van zijn koffiesalon meldt hij: “Mijn interesses zijn veranderd en mijn tv-carrière staat op dit moment op nummer 1 en ook mijn koffiesalons Blushing verdienen mijn volledige aandacht.”

25 Jaar Gordon is op zondag 20 en 27 november te zien op RTL 4 en het Afscheidsconcert zie je op 4 december op RTL 4.