Gordon, Story, woest

Gordon heeft in een (inmiddels verwijderd) Instagram-bericht flink van zich afgebeten. De presentator is namelijk woest op weekblad Story die beweert dat hij een bejaardentehuis heeft bezocht terwijl hij wist dat hij corona had. 

Article continues after the ad

"Wat een smerig leugenachtig stuk in de Story. Alsof ik mezelf niet bewust ben van de gevaren", maakt de ingestorte Gordon duidelijk. "Fake news dus en volledig feitelijk onjuist. In het kader van: wat denk je? Hij ligt nu toch op de grond laten we hem nog even een paar trappen na geven? Moet ik me nog verdedigen ook, alsof ik bewust oudere mensen zou besmetten. Pffff." 

Preventieve testen

Volgens bronnen van Story bracht Gordon op 26 september een bezoekje aan het Rosa Spier Huis, terwijl hij een dag later besmet bleek met het coronavirus. Het management wil duidelijk maken dat hij inderdaad aanwezig was, maar dat hij op dat moment nog niet wist dat hij besmet was. "Hij laat zich al langere tijd twee keer per week preventief op besmetting met het virus testen. Tot en met de preventieve test van 21 september waren de uitslagen steeds negatief."

Coronamaatregelen

Er zou dus geen sprake zijn van het bewust verspreiden van het virus. "Tot aan de uitslag op 26 september ‘s avonds laat was er geen enkele reden om aan te nemen dat hij met het Covid-19 virus besmet was vanwege de eerdere negatieve testen. Maar Gordon heeft desondanks wel steeds de afstand van 1,5 meter bewaard tot personen in zijn omgeving, conform de RIVM-richtlijnen." Story heeft online inmiddels zijn berichtgeving aangepast.