Gordon, rechtszaak

Een week geleden was de maat vol voor Gordon: hij zou zowel anonieme trollen als de website Mediacourant voor de rechter slepen om voor eens en altijd een einde te maken aan de online haat. Inmiddels focust hij zich alleen nog op die eerste groep.

Article continues after the ad

De presentator sommeerde Mediacourant eerder deze week om alle ontoelaatbare reacties te verwijderen van hun website en de gegevens van de schrijvers aan hem te verstrekken. En dat lijkt te werken!

Mijlpaal bereikt

Mediacourant heeft namelijk vandaag besloten om de reactiemogelijkheid onder hun berichten uit te zetten. "Mediacourant heeft ruiterlijk erkend dat de gemelde reacties evident grensoverschrijdend waren en meermaals haar excuses aangeboden", laat Gordon in een opgesteld persbericht weten via zijn Instagram. "Dit is voor Gordon, en ook voor al die andere bekende en onbekende Nederlanders, een mijlpaal en een goede stap vooruit om aan het anoniem plaatsen van hate speech paal en perk te stellen."

Vervolging van reageerders

De presentator heeft dan ook besloten om de website vrijuit te laten gaan. "Door de erkenning van Mediacourant zal daar op dit moment geen procedure meer tegen worden gestart." Maar dat betekent niet dat hij het nu kan laten rusten: er volgen namelijk wel degelijk procedures! "De aangifte tegen 16 anonieme personen die hate speech hebben geplaatst blijven uiteraard staan. Deze aangifte wordt nu onderzocht door justitie", aldus Gordon die ook nog op een andere manier de haatreacties aan banden wil leggen.

Lees hieronder het volledige statement van Gordon.