Over de mysterieuze nieuwe Charlie’s Angels-reboot deden veel geruchten de ronde. Nu is eindelijk bekend wie de vrouwelijke spionnen zijn!

More content below the advertising

De gelukkigen zijn Kristen Stewart, Naomi Scott en... Ella Balinska. We nemen de ‘top secret agents’ even met je door!

Kristen Stewart werd natuurlijk wereldberoemd door haar rol in de Twilight-saga. De laatste jaren speelde ze vooral in kleinere films, en dat is haar moeilijk kwalijk te nemen na alle vampierenhysterie. Charlie’s Angels is Stewarts eerste rol in een big budget-film sinds 2012 (Snow White And The Huntsman, Twilight - Breaking Dawn, Part 2).

Naomi Scott speelde voorheen een hoofdrol in Terra Nova én de Power Rangers-reboot van vorig jaar. Volgend jaar is ze bovendien te zien als prinses Jasmine, in de live-action Aladdin-film met Will Smith en de Tunesisch-Nederlandse acteur Marwan Kenzari.

Ella Balinska is veruit de minst bekende nieuwe ‘angel’. Ze speelde voornamelijk in (onafhankelijke) films, en deed nu en dan een aflevering in Britse dramaseries (Casualty, Midsomer Murders).

Recent leek het er sterk op dat Lupita Nyong’o (12 Years A Slave, Star Wars, Black Panther) ook één van Charlie’s geheimagentes zou spelen. Of ze de rol heeft geweigerd, of helemaal niet aangeboden kreeg, is onbekend.

Regisseur Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2) zal zelf ook in de film te zien zijn. Zij speelt een vrouwelijke versie van ‘Bosley’, de contactpersoon tussen de mysterieuze Charlie en z’n agenten. 

Hoeveel Angels?

De nieuwe engeltjes zijn niet per se dezelfde als in de eerdere Charlie’s Angels-films. Net zoals Lucy Liu, Drew Barrymore en Cameron Diaz ook Farrah Fawcett, Jaclyn Smith en Kate Jackson uit de jaren 70-televisieserie niet vervingen.

De achtergrond van het verhaal is dat het detectivebureau The Townsend Agency inmiddels een multinational is geworden. De nieuwe ‘angels’ zijn dus slechts één van de vele teams die voor Charlie werken.

We verwachten niet ineens een soort ‘Charlie Cinematic Universe’, dat wordt bevolkt door stoere vrouwen. Met de vernieuwde aanpak is het wel mogelijk om de bezetting van de teams te wijzigen.

Laten we eerst maar afwachten of de vernieuwde Charlie’s Angels een succes wordt! De opnames zijn gepland voor september 2018, de film zou ongeveer een jaar later in première moeten gaan.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.