Netflix heeft 10 van zijn beste documentaires gratis op YouTube geknald! Het gaat specifiek om leerzame documentaires, die leraren bijvoorbeeld in kunnen zetten tijdens online lessen. Ook voor iedereen die de middelbare schooltijd al voorbij is, zit er echter genoeg interessants tussen!

Netflix wil leerkrachten helpen met docu's

Om leraren te helpen tijdens de coronacrisis deelt Netflix 10 van zijn beste documentaires. De streamingdienst doet dat gratis via YouTube. Bij de documentaires vind je ook links naar extra educatieve middelen. Ondanks dat Netflix met de gratis content vooral leerkrachten een hart onder de riem wil steken, zijn de documentaires eigenlijk voor iedereen leuk!

Dit zijn de 10 gratis Netflix-documentaires

De gratis Netflix-documentaires bieden een mix van series, korte films en speelfilms, waaronder bijvoorbeeld de politieke documentaire Knock Down the House en de achtdelige natuurserie Our Planet. We zetten de 10 titels voor je op een rijtje:

  1. 13th
  2. Abstract
  3. Babies
  4. Chasing Choral
  5. Explained
  6. Knock Down the House
  7. Our Planet
  8. Period. End of the Sentence
  9. The White Helmets
  10. Zion

Op dit moment is nog enkel Engelse ondertiteling beschikbaar, maar de streamingdienst belooft later deze week meer talen beschikbaar te maken. Ook wil Netflix een aantal van de documentairemakers interviewen, speciaal voor scholieren die wat extra verdieping zoeken.

Article continues after the ad

Dit is er deze week nieuw op Netflix

Er was de afgelopen dagen trouwens nog veel meer Netflix-nieuws! Wist je bijvoorbeeld al dat de Fast & Furious-franchise terug is op de streamingdienst? Ook hadden we nog twee kijktips voor je: De Twaalf en Unorthodox.