Goedele Liekens
Source
Beeld: BrunoPress

Goedele Liekens is gediagnosticeerd met huidkanker. Dat maakte de Vlaamse seksuologe gisteravond bekend op Facebook.

Hartverscheurend nieuws uit België: Goede Liekens heeft huidkanker. Gelukkig is de ziekte behandelbaar, maar de weg naar genezing is lang en zwaar. Om die reden heeft Goedele besloten om haar televisiewerk en haar politieke carrière (naast haar werk als presentatrice van onder meer Goedele on Top zit zij als volksvertegenwoordiger in het federaal parlement) tijdelijk stop te zetten. Op Facebook doet de populaire seksuologe haar aangrijpende verhaal.
 


‘Geen doodvonnis’

Goedele Liekens vertelt dat zij al eerder is geopereerd vanwege een verdachte vlek, maar ondanks de ingreep zijn de kankercellen uitgezaaid naar haar klieren. De Belgische televisiester is echter optimistisch over de goede afloop. “Steeds vaker hoeft dat – dankzij onze goede gezondheidszorg – geen doodsvonnis te zijn. Het is behandelbaar, dat geluk heb ik.”

Article continues after the ad

Strijdbaar

Ondanks de loodzware bijwerkingen van de behandeling, klinkt Goedele Liekens enorm strijdbaar. Zij is dan ook vastbesloten om de ziekte te verslaan. “Opgeven is niet mijn beste eigenschap”, schrijft de seksuologe op Facebook. Tot slot heeft Goedele nog een advies aan haar volgers: “Zorg ondertussen goed voor jezelf, ik ga dat ook doen. En euh...huidvlekjes laten testen, asap!” Wij wensen Goedele een snel en voorspoedig herstel toe!