Het is alweer 2019 en je weet wat dat betekent: New Year, New Me! Meer sporten staat waarschijnlijk bij jou ook bovenaan op het lijstje met goede voornemens. En wie sport er nou zonder muziek? Spotify maakte deze week de meest beluisterde work-out tracks ter wereld en die van Nederland bekend.

Article continues after the ad

Wereldwijd 

We konden het wel raden: Hiphop-koning Drake stond op nummer één met God’s Plan. Op nummer twee staat I Like It van Cardi B en Till I Collapse van Eminem. Die laatste is ook de meest gestreamde work-out liedje aller tijden. De intens motiverende songtekst sleept de luisteraar waarschijnlijk goed door de zwaarste momenten van de sportsessie. Vrouwen luisterden het meest naar Uptown Funk van Bruno Mars en Mark Ronson.

Nederlandse top 5

In Nederland is Till I Collapse van Eminem ook het meest beluisterde work-out lied. Hierna volgt Love Yourself, ook van dezelfde rapper. Op de derde plaats staat Kanye West met Power. Remember The Name van Fort Minor staat op vier en de vijfde is Stronger van Kanye West. Er zijn een aantal Nederlandse artiesten die de top 100 haalden: Yellow Claw, Martin Garrix, Hardwell en Tiësto. Hup, Holland!

Zijn wij actief?

Nederland staat niet in de top vijf van meest actieve landen… Naja, aan de hand van het streamen dan. Het land dat het meest naar work-out muziek luistert is Finland, gevolgd door Sweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland. Maar dit betekent niks: misschien houden wij wel van een silent work-out?! Toch blijken we ook niet ontspannen, want dat lijstje haalden we ook niet. Daar staat Zweden bovenaan. Wellicht doen zij veel aan Harry Potter-yoga?

Over goede voornemens gesproken, bekijk ook deze 5 retegoeie series die op jouw lijstje horen te staan!

Voor het volledig onderzoek, zie de infographic hieronder.