Het goede doel van Serious Request 2017 is bekend. Het geld dat dit jaar wordt opgehaald wordt ingezet om verscheurde families weer bij elkaar te brengen.

Article continues after the ad

Leven zonder ouders

De inzamelingsactie doen ze zoals altijd in samenwerking met het Rode Kruis. ”Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen”, aldus de liefdadigheidsorganisatie. Volgens dj Wijnand Speelman kost het 300 euro om een kind te herenigen met zijn of haar ouders.

Glazen Huis

Het Glazen Huis, van waaruit de actie wordt gedaan, staat dit jaar in Apeldoorn. 3FM-dj's laten zich van 18 tot en met 24 december opsluiten om zes dagen lang 24 uur per dag radio te maken zonder daarbij te eten. Wie dat dit jaar zijn, is nog niet bekend.

Tijn

Vorig jaar ging de opbrengst, ruim 9,25 miljoen euro, naar kinderen die dreigen te sterven aan longontsteking. Meer dan 2,5 miljoen van dat bedrag werd bij elkaar 'gelakt' door de nagellakactie van het jongetje Tijn. De destijds 6-jarige jongen lijdt aan terminale hersenkanker en vertederde heel Nederland met zijn actie.