Hoewel Godzilla, ‘s werelds beroemdste radioactieve hagedis des doods, in 2016 een puike nieuwe film kreeg, hebben we deze helaas nog niet kunnen zien. Dan halen we onze portie nucleaire verwoesting wel bij Netflix! De streamingdienst toont binnenkort een futuristische Godzilla-anime.

Article continues after the ad

In Godzilla is de mensheid van de aarde weggevlucht, nadat reuzenmonsters de planeet onbewoonbaar maakten. Met een ruimteschip reizen ze naar een andere planeet, maar ze ontdekken dat deze óók niet geschikt is om op te leven. 

Al snel begint het ruimteschip kuren te vertonen, waardoor de overgebleven mensen nog maar één optie hebben. Tegen beter weten in proberen ze de aarde terug te veroveren op Godzilla.

Godzilla is vanaf 17 januari te zien op Netflix. De animatieserie is de eerste in een geplande trilogie. Het tweede deel, waarin Mechagodzilla een grote rol speelt, verschijnt in mei 2018 in Japan.

Godzilla aan de horizon

Een anime-trilogie is misschien niet helemaal waar fans op zitten te wachten, maar voorlopig zit er weinig anders op. Na Godzilla uit 2014 is het even rustig op het gebied van radioactieve reuzenreptielen. In Japan werd de filmreeks in 2016 gereboot, met Shin Godzilla, maar in het Westen hebben we ‘m nog niet kunnen zien.

Toch gloort er een atomic death ray aan de horizon! In 2019 verschijnt Godzilla: King Of The Monsters, de opvolger van de film uit 2014. In 2020 barst de strijd los tussen de twee bekendste filmmonsters ooit, in Godzilla vs. King Kong.