Godfather of Harlem

Godfather of Harlem is vanaf woensdag 10 september volledig te zien via Ziggo Movies & Series XL! Wij vertellen je hier alles over een van de beste misdaadseries van het moment en wat we al weten over seizoen 2.

Waar kan je Godfather of Harlem kijken?

Godfather of Harlem is in Nederland exclusief te zien via Ziggo Movies & Series XL. Het pakket is optioneel af te sluiten bij je Ziggo-abonnement en bevat ongelofelijk veel hoge kwaliteit series en films. Vind hier nog meer redenen waarom Ziggo Movies & Series XL een verdomd goede deal is.

Godfather of Harlem plot uitgelegd

Steracteur Forest Whitaker heeft er een nieuwe iconische rol bij als de jaren 60 drugsbaron Bumpy Johnson. Deze misdaadleider regeerde over de wijk Harlem in New York. Vandaar de naam Godfather of Harlem.

De serie begint wanneer Bumpy vrijkomt na 10 jaar gevangenisstraf. De wijk die ooit zijn territorium was, is inmiddels overgenomen door de Italiaanse maffia. Dat gaat natuurlijk zomaar niet! Bumpy trommelt zijn bondgenoten op en een epische machtsstrijd barst los. Onder zijn vrienden bevindt zich ook activist Malcolm X. De twee beroemde Amerikanen waren in het echt ook vrienden.

Article continues after the ad

Godfather of Harlem castleden

Niemand minder dan een van de bedenkers van Narcos heeft Godfather of Harlem gemaakt! Voor dit nieuwe gangsterdrama wist hij een fenomenale cast bij elkaar te verzamelen. Wij zetten de belangrijkste acteurs op een rij:

  • Forest Whitaker als Bumpy Johnson (The Last King of Scotland, Black Panther)
  • Nigel Thatch als Malcom X (Selma)
  • Giancarlo Esposito als congresman Powell (Breaking Bad, Better Call Saul)
  • Vincent D’Onofrio als Vincent Gigante (Daredevil)
  • Lucy Fry als Stella Gigante
  • Ilfenesh Hadera als Mayme Johnson
  • Paul Sorvino als Frank Costello

Godfather of Harlem ontvangst en reacties van fans

Dat Godfather of Harlem lyrisch ontvangen is, zou je als understatement kunnen zien. De serie verscheen in de VS eerst op de zender Epix, waar het vrijwel meteen de best bekeken serie was.

Op Rotten Tomatoes scoort Godfather of Harlem 92% positief onder recensenten. Check hier een compilatietrailer van de beste reviews.

Ook de gewone kijkers klommen in Twitter toen de serie in de States werd uitgezonden. Hier zijn een paar Amerikaanse fans aan het woord.

Kortom, als je van misdaadseries houdt, denken wij dat Godfather of Harlem wel in je straatje past. En we hebben nog meer goed nieuws: Godfather of Harlem seizoen 2 is in productie!

Wanneer verschijnt Godfather of Harlem seizoen 2?

Godfather of Harlem seizoen 2 begon aan de start van 2020 in productie te gaan en dit najaar zou de VS de eerste afleveringen mogen bingen. Helaas kwam er een zeker coronavirus om de hoek kijken. Daardoor weten we momenteel nog niet wanneer Godfather of Harlem seizoen 2 klaar is.

Doe mee aan de Godfather of Harlem winactie

Wist je dat je mee kan doen aan een fantastische Godfather of Harlem-winactie? Je maakt onder meer kans op een geheel verzorgd weekend naar Haarlem en verblijft in Boutiquehotel Staats. Check hier hoe je meedoet.

Godfather of Harlem verschijnt woensdag 10 september exclusief op Ziggo Movies & Series XL. Vind hier nog meer extreem goede series die je alleen op Ziggo Movies & Series XL kunt vinden.