Stranger Things fans opgelet! De trailer van seizoen 3 is online. Nee, geen trailer met beelden van afgesabbelde hoofden en kinderen met walkietalkies helaas. Wel met alle titels van alle afleveringen die gaan komen, dus oeh… mysterieus, wat zal er gebeuren in Stranger Things seizoen 3?

Titels, wat wat wat?!

Na seizoen 2 zaten we al met zoveel vragen! Zelfs de hoeveelheid afleveringen was lang onbekend. ‘Ergens rond de acht of negen’ zei uitvoerend producent Shawn Levy in een gesprek met Glamour in oktober 2017. Maar inmiddels weten we het!

- Suzie, Do You Copy?

- The Mall Rats

- The Case of the Missing Lifeguard

- The Sauna Test

- The Source

- The Birthday

- The Bite

- The Batlle of Starcourt

Ja, die titels roepen meer vragen op dan ze beantwoorden. Maar we doen toch een poging.

 

Stranger Things hints

‘Suzie, Do You Copy?’, oké, de enige Suzie is Susan Hargrove (Jennifer Marshall), de moeder van Max en stiefmoeder van Billy. Je weet wel, die met dat haar en die bips in z’n jeans. Billy de Bully.

‘The Mall Rats’, dat is ongetwijfeld een verwijzing naar het winkelcentrum dat in Hawkins, Indiana gaat komen. Maar betekent ‘The Case of the Missing Lifeguard’ bijvoorbeeld dat er een grote rol is weggelegd voor ene ‘Heather’ (Francesca Reale), de lifeguard bij het zwembad. De serie speelt zich af in de Summer of ’85 dus ongetwijfeld wordt het reuze warm. Wacht: The Sauna Test… 

Tasten in het duister

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bij ‘The Bite’ wordt er vanuit gegaan dat er wel weer iets vreselijks zal gebeuren met Will Byers. Want nou ja, als iemand het bokje is zal het Will wel wezen. Dan is er nog ‘The Battle of Starcourt’. Inside info: een eerdere teaser liet weten dat ‘The Starcourt’ de naam van het winkelcentrum is. Hoe dan ook, het wordt weer ongeevenaarde pulp horror meets scifi. 

Soms komt er een tekenfilmserie op tv waar iedereen om kan lachen. Shin-chan was er zo eentje en regeerde van 2003 tot 2007 de kindertelevisie op Fox Kids en Jetix. We geven 6 redenen waarom dat Japanse schoffie terug moet komen naar Nederland!

1. De intro was geweldig

Er zijn goede intro’s en er zijn briljante intro’s, en die van Shin-chan hoort zeker bij de laatste categorie. Waar menig Nederlandse dub tenenkrommend slecht is en de muzikale intro’s je gillend naar de afstandsbediening doen grijpen, zet deze intro precies de juiste toon. Het slaagt er tevens in om je alles te vertellen dat je moet weten over deze absurdistische anime.

2. Er zijn weinig tekenfilms meer over rotjochies

Shin-chan is echt een rotjochie die maar al te graag de levens van z’n ouders, vrienden en schoolleraren zuur maakt. Meestal doet hij dat niet met kwade bedoelingen, hij is gewoon onhandig of komt door z’n nieuwsgierigheid in de problemen. Net als met echte rotjochies dus! En weet je wat? De huidige tekenfilms missen dat soort types! Niet dat ze slecht zijn hoor, maar het is lang geleden dat wij op tv een kind in z’n blote reet zagen dansen en “blotebillen boogie!” hoorden zingen. Oh shit… dat kwam er wel heel verkeerd uit… uhm, je snapt het als je Shin-chan hebt gezien!

3. De Gemaskerde Muchacho!

Ho ho ho! De Gemaskerde Muchacho! Of Action Mask volgens de Japanners, maar fuck dat, voor ons is hij de Gemaskerde Muchacho. Deze superheld komt uit een tekenfilm waar Shin-chan helemaal dol op is en rolt alle Power Rangers-clichés in een hilarische burrito van foutheid. De Gemaskerde Muchacho is extra genoeg dat we hem als aparte reden noemen in dit lijstje. Ook de Japanners lopen weg met de nepheld want hij kreeg een paar jaar na Shin-chan z’n eigen spin-off manga!

4. De supporting cast was minstens zo briljant als Shin-chan

Shin is hilarisch, maar z’n hysterische moeder Mitsy, sullige vader Harry en andere familieleden kunnen er ook wat van. Vandaar dat het jochie regelmatig niet de hoofdrol speelt in z’n eigen show. Soms is z’n net zo irritante kleine zusje Daisy de hoofdrol, dan beleeft hij een avontuur met z’n minstens zo gekke opa. En weer een andere keer wordt alle realiteit het raam uitgeflikkerd en is Shin-chan Pinokkio in een slecht nagespeeld sprookje. 

5. Shin-chan is nooit gestopt!

Hier is de grote twist: Shin-chan is eigenlijk nooit gestopt! In Japan is de manga en de daarop gebaseerde anime zo populair, dat ze gewoon vrolijk door bleven tekenen. Iedere week weer zitten miljoenen Japanse kids en hun ouders voor de tv om de rare fratsen van Shin te zien. De Nederlandse versie is wel gebaseerd op een Amerikaanse vertaling, die veel Japanse namen in westerse namen veranderde en de originele verhalen zeer losjes volgde. Shin-chan zit namelijk bomvol Japanse woordgrappen en die vertalen gewoon niet letterlijk. Maar de schaamteloze humor bleef gelukkig en er is natuurlijk niets zo universeel grappig als je blote reet laten zien.

6. Kinderen van nu kunnen het prima hebben

Dus waarom zijn we eigenlijk gestopt met Shin-chan uitzenden? Uit alle kijkcijferbronnen blijkt namelijk dat de tekenfilm een van de populairste op Jetix was. Volgens Shin’s Nederlandse stemactrice, Melise de Winter, kreeg de zender te veel klachten van ouders over de schunnige grappen in de tekenfilm. Pfffff, big deal! Daar zitten kinderen vandaag de dag echt niet over in hoor! Die zien op YouTube al veel gekkere dingen!

Nostalgie is hot, dus waarom kunnen we Shin-chan nog niet terugzien op een of andere zender? Zelfs Netflix een zwengel geven heeft geen zin want daar schittert hij ook door afwezigheid. Breng Shin-chan terug, Nederland! We weten niet wie de rechten heeft dus adresseren we maar gewoon heel het land. Dit is een nationale crisis tenslotte!

De allereerste teaser van Baptiste (de langverwachte spin off-serie van The Missing) is er! En dat betekent inderdaad dat de TV detective nog hartstikke springlevend is!

 

De video verscheen voor het eerst op BBC One, direct na de laatste aflevering van het nieuwste seizoen van Luther. The Missing-fans konden toen gerust adem halen, want de laatste keer dat we Baptiste (Tchéky Karyo) zagen, ging hij onder het mes om een hersentumor te verwijderen. Gelukkig is-ie goed genoeg hersteld om een tripje naar ons kikkerlandje te maken. Baptiste speelt zich namelijk af in Amsterdam!

Baptiste raakt verzeild in een zaak om zijn ex-vriendin in Amsterdam op te sporen. Al snel wordt hij de onderwereld van Amsterdam ingetrokken en lijkt hij een stuk verder van huis te zijn... Om de zaak op te lossen werkt hij samen met een expat uit Antwerpen, gespeeld door niemand minder dan Tom Hollander (die uit Bird Box, weet je wel?).

Het is nog niet bekend wanneer Baptiste op BBC One verschijnt.