Op 26 december start de nieuwe serie Made in the Eredvisie op FOX Sports. In dertien afleveringen van 30 minuten portretteert Kees Jansma dertien topvoetballers die in en door de Eredivisie zijn uitgegroeid tot internationale sterren.

Article continues after the ad

Eredivisie: kraamkamer voor talent

De Eredivisie is al 60 jaar lang een kraamkamer voor talent. Vele Nederlandse topspelers zetten hier hun eerste stappen, maar ook sterren van buiten Nederland maakten vanuit de Eredivisie de stap naar een grote internationale carrière. Kees Jansma, sportjournalist sinds 1966, maakte het van nabij mee. 

Topvoetballers

Voor FOX Sports zoekt Kees dertien spelers op om terug te kijken op hoogte- en dieptepunten en gaat hij met ze terug naar bijzondere plekken uit hun loopbaan. Van velen heeft hij hun jongensdroom in vervulling zien gaan: Giovanni van Bronckhorst, Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder, Frank de Boer, Henrik Larsson, Daley Blind, Ronald Koeman, Mark van Bommel, Sören Lerby, Arjen Robben, Jaap Stam, Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt.

De drive van Ruud van Nistelrooij

In de eerste aflevering van Made in the Eredivisie ontmoet Kees Jansma Ruud van Nistelrooij bij v.v. Nooit Gedacht in Geffen, de club waar hij als kleine jongen begon met voetballen. Zijn lange carrière liep via FC Den Bosch, Heerenveen en PSV in Nederland naar buitenlandse topclubs als Manchester United, Real Madrid, HSV en Malaga. In alle drie die landen werd hij ook minstens één keer topscorer. Met 56 doelpunten in de Champions League hoeft hij alleen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Raul voor zich te dulden.

Van Nistelrooij sprak nooit eerder zó openhartig over zijn hoogte- én dieptepunten. Over zijn enorme drive om iedere keer weer beter te worden, zijn doelpunten, de problemen met zijn rechterknie, de aanvaring met Sir Alex Ferguson bij Manchester United en het exacte moment waarop hij voelde dat hij moest stoppen met voetballen.

Made in the Eredivisie

Made in the Eredivisie is vanaf maandag 26 december tot en met zondag 8 januari dagelijks te zien om 20.00 uur en 22.30 uur op FOX Sports.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!