AGT-jury heeft er bijna geen woorden voor

Terwijl Nederland op één oor lag, begon Glennis Grace vannacht aan de loodzware halve finale van America’s Got Talent. Glennis’ nummer was zéér lastig, maar bezorgde de jury een collectieve appelflauwte!

De Nederlandse zangeres ontwikkelde zich in America’s Got Talent tot één van de topfavorieten. Haar covers van Run To You, Nothing Compares 2 U en Never Enough bleken erg populair bij het Amerikaanse publiek. 

In de halve finale wachtte er een zware taak op Glennis. De Amsterdamse zangeres moest ‘even’ een nummer van de Britse nachtegaal Kate Bush coveren. Daarnaast werd het nummer in Amerika bekender door een cover van de mannelijke R&B-artiest Maxwell. This Woman’s Work is erg lastig én niet superbekend. In talentenjachten kan dat een dodelijke combinatie zijn...

Glennis’ stem is weer totaal anders dan die van Bush en Maxwell, dus moest ze haar eigen draai aan het nummer geven. Omdat de halve finale niet echt een plek is om te experimenteren, koos ze een Whitney Houston-achtige benadering.

Die lukte... bijzonder goed, zoals we inmiddels gewend zijn!

Chapeau

De jury stond al te klappen vóór het nummer afgelopen was, en prees Glennis omzichtig. Simon Cowell noemde haar optreden ‘het beste van de avond’, volgens Heidi Klum hoort ze ‘zeker in de finale thuis’, en Howie Mandel had het zelfs over ‘perfectie’. Ex-Spice Girl Mel B. kwam niet veel verder dan ‘yes, yes, yes!’

Volgende week beginnen de finales van America’s Got Talent. Of Glennis van de partij is wordt vannacht duidelijk; in de VS wordt nog de hele dag gestemd. Op basis van het jurycommentaar zou je denken van wel. Het positieve commentaar kan ook een probleem worden, als iedereen denkt: ‘die redt het toch wel.’

We duimen!

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.