Clark Middleton als Glen Carter in The Blacklist

De Amerikaanse acteur Clark Middleton is overleden. Hij werd het bekendst door zijn rol in The Blacklist, als de vervelende bureaucraat Glen ‘Jellybean’ Carter.

Middleton begon in de jaren 80 met acteren, en speelde voornamelijk kleine rollen in tv-series, zoals Law & Order. Daarnaast werkte Middleton veel op het toneel, zowel als schrijver als acteur.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glen always puts a smile on our faces. What's your favorite Glen Carter moment so far on #TheBlacklist?

Een bericht gedeeld door The Blacklist (@nbcblacklist) op

Clark Middleton was waarschijnlijk het bekendst als Glen Carter in de populaire spionageserie The Blacklist. Jellybean, zoals hij ook wel genoemd werd, gebruikte zijn positie bij de DMV (de Amerikaanse RDW) om informatie over voertuigen en personen te achterhalen voor Reddington.

Article continues after the ad

Hoewel Carter niet bijzonder veel in The Blacklist zat, werd het toch een geliefd personage, dankzij zijn scherpe humor.

Vaarwel, Glen Carter

The Blacklist was waarschijnlijk zijn bekendste werk, maar Middleton was in behoorlijk wat grote producties te zien. Hij speelde in Twin Peaks: The Return, Kill Bill, Snowpiercer en American Gods.

Middleton leed al vanaf jonge leeftijd aan reumatoïde artritis, waardoor hij o.a. zijn handen niet goed kon gebruiken. Middleton overleed op zondag vier oktober aan Westnijlkoorts: een ziekte die wordt verspreid door muggen.