Glee-acteur Mark Salling moet vier tot zeven jaar naar de gevangenis voor het bezit van kinderporno. De acteur bekende duizenden beelden en video's te hebben gedownload.

Article continues after the ad

Straf

Er hing Salling eerder een celstraf van twintig jaar boven het hoofd. Door te bekennen hoeft hij aanzienlijk korter te zitten. De deal is gisternacht goedgekeurd door de rechter. De acteur moet zich registreren in een openbare database voor zedendeliquenten, komt twintig jaar onder toezicht te staan, mag geen contact hebben met kinderen tenzij hun ouders aanwezig zijn en moet 100.000 dollar betalen aan twee slachtoffers die een schadevergoeding eisen.

Huiszoeking

Salling bekende dat hij de beelden in 2015 heeft gedownload. Toen zijn huis eind december van dat jaar werd doorzocht, vonden rechercheurs 25.000 foto's, 600 video's en 29.000 afbeeldingen in de categorie 'kindererotica'. Daaronder vallen ook niet seksueel getinte beelden van minderjarigen.

Glee

Salling brak in 2009 door als Noah ‘Puck’ Puckerman in musicalserie Glee. Ex-vriendin en Glee-collega Naya Rivera zei in 2016 al - nadat Salling werd opgepakt – dat ze niet verbaasd was over zijn arrestatie.