Heather Morris, Glee, Lea Michele

Het is de laatste dagen behoorlijk rumoerig rondom actrice Lea Michele. De ster van de hitserie Glee werd eerder deze week door haar oud-collega Samantha Ware (28) aangesproken op haar racistische gedrag, waardoor Samantha's eerste tv-optreden 'een hel' werd en nu haalt ook Heather Morris uit naar de actrice.

Article continues after the ad

"Laat ik heel duidelijk zijn: haat is een ziekte in Amerika waar we een geneesmiddel voor proberen te vinden", schrijft Heather Morris die de rol van Brittany Pierce vertolkte in de hitserie. "Dus ik wil geen haat verspreiden. Maar Lea heeft anderen zo lang respectloos behandeld, dat ik vind dat ze daar wel op aangesproken moet worden." Heather erkent wel dat zijzelf en de andere castleden hier ook een aandeel in hadden. "Dit heeft ook aan ons gelegen, want wij hebben het zo lang laten gebeuren zonder in te grijpen." Lees hieronder haar volledige bericht.

Racistische opmerkingen

Deze reactie van Heather komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder deze week haalde actrice Samantha Ware al uit naar Lea. Zij reageerde op een bericht van de actrice over George Floyd. "Weet je nog dat je mijn eerste televisieoptreden een hel maakte?" twitterde ze. "Want ik zal dat nooit vergeten. Ik kan me herinneren dat je iedereen vertelde dat je in mijn pruik zou schijten, als je de kans kreeg. Dat was een van de dingen die me deed twijfelen aan een Hollywood-carrière."

Eerdere reactie

Lea ontkent de aantijgingen niet en kwam eerder al met een reactie. ''Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iemand heb veroordeeld op achtergrond of huidskleur, maar dat is het punt ook niet. Blijkbaar heb ik er mensen mee gekwetst", schrijft de zwangere Glee-actrice op Instagram. ''Ik heb naar de kritiek geluisterd en ik leer. Het spijt me heel erg, maar ik zal hier in de toekomst beter van worden." Ze raakte hierdoor wel haar promodeal met HelloFresh kwijt, want de maaltijdbezorgdienst tolereert logischerwijs racisme en discriminatie niet. 

Tegengeluid

Zojuist kwam er ook een tegengeluid vanuit een andere hoek. Maxi Norton werkte als producer voor Glee en neemt het nu - in enkele verwijderde tweets - op voor de actrice. "Ik ben er helemaal voor om iemand op het matje te roepen wegens slecht gedrag", schreef ze. "Ik kan het me zelfs voorstellen dat je het leuk vindt om te zien hoe iemand wordt gestraft. Dat gezegd hebbende, er waren enorm veel rotte appels op de set van Glee", maakt ze duidelijk. "Dat waren geen vrouwen. Mensen die in deze industrie werken, weten over wie ik het heb. Waarom geven we hen een vrijkaart voor dit soort gedrag?" Wij vermoeden met al die verhalen dat de reboot voorlopig nog wel even op zich laat wachten.