Het Glazen Huis wordt dit jaar tijdens Serious Request slechts bevolkt door twee dj's. Domien Verschuuren en Frank van der Lende nemen hun intrek in het speciaal voor het goede doel gebouwde huis in Breda.

Article continues after the ad

Domien en Frank

Normaal gesproken zitten er drie dj’s in het Glazen Huis, dat dit jaar in Breda staat. Domien en Frank gaan het avontuur nu echter gewoon met zijn tweeën aan. Ze krijgen echter wel gezelschap van een kat, die in tegenstelling tot Verschuuren en Van der Lende wel mag eten en drinken.

Dj's

Voor Domien is het de derde keer dat hij in het Glazen Huis gaat zitten, voor Frank is het de eerste keer. Het doel van dit jaar is om geld op te halen voor de wereldwijde bestrijding van longontsteking onder jonge kinderen. In voorgaande jaren namen onder anderen Giel Beelen, Claudia de Breij, Coen Swijnenberg, Michiel Veenstra, Paul Rabbering, Annemieke Schollaardt, Gerard Ekdom en Timur Perlin hun intrek in het Glazen Huis.

Glazen Huis

Het doel van Serious Request is om zoveel mogelijk geld op te halen, ieder jaar voor een goed doel. De aftrap van Het Glazen Huis vond in 2004 plaats in Utrecht. Een paar jaar werd het weer op- en afgebouwd in de domstad, waarna het verhuisde naar andere steden. Onder meer Heerlen, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen en Leiden waren gaststad voor Serious Request.