De thriller Glass wordt de film die je moet hebben gezien, tenminste, dat beloven de eerste verkoopcijfers na een denderende première. 

Article continues after the ad

Bye bye Bohemian 

De thriller van regisseur M. Night Shyamalan is donderdag vanuit het niets binnengestormd op de eerste plaats in de bezoekerslijst van de Nederlandse bioscopen. Bohemian Rhapsody daarmee van de eerste plek stotend. Deze film was drie maanden lang titelhouder, maar die tijd lijkt voorbij. Maar liefst 11.000 mensen bezochten de film op de openingsavond. Wow. Vrijdag gaat de film in première in de VS en je snapt dat ze verwachten dat de film daar ook door het dak gaat. 

De film

Glass is het derde deel in een trilogie, na Unbreakable en Split. De film gaat over een psychiater (Sarah Paulson) die op een gesloten psychiatrische inrichting werkt en drie patiënten behandelt. Alledrie lijden ze aan waanideeën, ze denken namelijk dat ze superhelden zijn. Het drietal bestaat uit de gehandicapte, hyperintelligente Elijah Price (Samuel L. Jackson), David Dunn, die onaantastbaar lijkt (Bruce Willis) en Kevin Crumb, de man met meerdere persoonlijkheden (gespeeld door James McAvoy). Het levert spannende, komische en duistere scenes op. Heb jij 'm al gezien?