Arnold Schwarzenegger schitterde als ruwe barbaar in Conan The Barbarian en Conan The Destroyer. Ná deze succesvolle films, speelde hij met Brigitte Nielsen in het officieuze vervolg Red Sonja. Deze actiefilm was minder succesvol, maar krijgt wél een remake!

Article continues after the ad

Volgens Millennium Media heeft het succes van Wonder Woman bewezen dat het publiek graag vrouwelijke actiehelden ziet, en is dit het juiste moment om Red Sonja te rebooten. De film wordt geproduceerd door Avi Lerner (Olympus Has Fallen, The Expendables), Joe Gatta (Conan The Barbarian uit 2001) en Mark Canton (300).

Red Sonja

Red Sonja, uit 1985 en gebaseerd op de Marvel Comics, was eigenlijk bedoeld als Conan-film. Omdat de rechten van dat beroemde personage bij Universal lagen, speelde Schwarzenegger in deze film ‘Lord Kalidor’. Het was natuurlijk overduidelijk wie dit personage voor moest stellen. De roodharige amazone speelde min of meer een bijrol in haar eigen film!

Arnold Schwarzenegger noemde Red Sonja zelf de slechtste film waar hij ooit aan gewerkt heeft. Naar verluid grapte de Oostenrijker dat zijn kinderen voor straf Red Sonja moesten kijken als ze ongehoorzaam waren. Na invoering van deze regel waren de Schwarzenegger-kindertjes schijnbaar heel braaf.

De nieuwe versie van Red Sonja draait dít keer wel om de roodharige strijdster, die beter verdient dan één flop. Er wordt een geheel nieuw verhaal rond de comic-heldin geschreven.