Tover je oude floppydisks maar tevoorschijn! Netflix maakt een film over het educatieve spel Where In The World Is Carmen Sandiego? De hoofdrol is voor Gina Rodriguez, bekend van Jane The Virgin en Annihilation.

Article continues after the ad

In de bekende computerspellen maakten kinderen jacht op de internationale superdievegge Carmen Sandiego. Door onderzoek te doen in verschillende landen probeerden spelers het land te vinden waar Sandiego zich bevond. Al speurend leerden de kids het een en ander over topografie en geschiedenis.

Het is een mooie stap voor Rodriguez, wiens ster de laatste tijd hard stijgt. De actrice won een Golden Globe voor Jane The Virgin, en speelde een grote rol in de sf-horrorfilm Annihilation.

Carmen from the block

Plannen voor een reboot van Carmen Sandiego circuleren al jaren. In de jaren 90 had Disney plannen voor een versie met Sandra Bullock in de hoofdrol, en in 2011 tekende Jennifer Lopez voor de rol. Beide projecten gingen uiteindelijk niet door. Onlangs werd bekend dat Rodriguez óók de stem van een nieuwe Carmen Sandiego-animatieserie in zal spreken. In de jaren 90 verschenen er al drie succesvolle tekenfilms, die samen acht Emmy's wonnen. Wij herinneren ons alleen nog de hysterische intro!

Wanneer de Netflix-film verschijnt is nog niet bekend. De tekenfilmserie met Gina Rodriguez als sluwe schurk verschijnt in de loop van 2019.