Niemand minder dan Gillian Anderson is toegevoegd aan de cast van The Crown. De actrice die doorbrak met The X Files zal in de huid kruipen van de Britse premier Thatcher.

Weelderig

Netflix-serie spaart in The Crown kosten noch moeite om het leven van de Britse koningin Elizabeth II naar het kleine scherm te vertalen. Dat blijkt niet alleen uit de torenhoge budgetten, de stijlvolle decors en de weelderige kostuums, maar ook uit de uitstekende casting. Vorige maand schreven we al dat Game of Thrones-schurk Charles Dance was gestrikt voor het nieuwe seizoen en nu heeft ook Gillian Anderson zich bij de alsmaar indrukwekkendere cast gevoegd.

Article continues after the ad

 

Iron Lady

Volgens Deadline zal Anderson de rol spelen van de voormalige Britse premier Margaret Thatcher. Anderson treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen Meryl Streep, Patricia Hodge en Jennifer Saunders, die zich al eens waagden aan het spelen van de 'Iron Lady'. Het zal alleen nog even duren voordat we Anderson in actie zullen zien. Thatcher maakt pas haar opwachting in het vierde seizoen van The Crown. De opnames van die reeks zullen deze zomer van start gaan. Tot die tijd kun je Anderson ook zien in de Netflix-comedyserie Sex Education!