Terwijl er op internet vooral enthousiast gereageerd wordt op de aankondiging dat we volgend jaar een Ghostbusters III krijgen, is niet iedereen even blij. Comédienne Leslie Jones is zelfs razend. Zij was samen met Kristen Wiig, Melissa McCarthy en Kate McKinnon te zien in de all-female Ghostbusters-reboot uit 2016. De van Saturday Night Live bekende Jones laat in klinkende termen weten dat ze vindt dat er nu gedaan wordt alsof hun film nooit bestaan heeft.

Article continues after the ad

 

Woedende Tweet

“Zo'n belediging. Alsof ze ‘krijg de klere’ tegen ons zeggen. Onze film telde niet”, aldus de woeste actrice in een statement op haar Twitteraccount. “Dit is iets wat Trump zou doen. Zo’n klotestreek”. In haar woede gaat Jones wel voorbij aan het feit dat deze “derde” Ghostbusters-film geregisseerd gaat worden door Jason Reitman, zoon van Ivan Reitman, die de eerste twee delen heeft gemaakt.

 

Ongelukkige timing

De versie uit 2016 met de vrouwelijke cast (en natuurlijk met dondergod Chris Hemsworth als hun receptionist) werd door critici best positief ontvangen, en regisseur Paul Feig had met Melissa McCarthy al meerdere succesvolle komedies gemaakt. Het publiek zat toen echter nog niet te wachten op een vrouwelijke uitvoering van deze jaren ’80-klassieker. Misschien een gevalletje ongelukkige timing, want wie weet was de film een jaar later met het aanbreken van het #MeToo-tijdperk en de groeiende roep om diversiteit wel een succes geworden.

Er bestaat een kansje dat de volgend jaar te verschijnen film een middenweg inslaat: volgens geruchten zouden twee van de vier nieuwe Ghostbusters namelijk door vrouwen gespeeld worden.