Zero Dark Thirty-regisseur Kathryn Bigelow komt met een nieuwe film! Het heftige drama Detroit heeft een tweede trailer gekregen. Kijk ‘m hier.

Article continues after the ad

Detroit 1967

Als we de trailer mogen geloven, belooft Detroit een intens actiedrama te worden. Precies zoals we van Bigelow gewend zijn. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en speelt zich af tijdens de zomer van 1967, toen Detroit gebukt ging onder een rits heftige rellen. Er kwamen toen 43 mensen om het leven.

Algiers Motel

De film draait deel om het Algiers Motel-incident waarbij drie Afro-Amerikaanse burgers om het leven kwamen en negen andere mensen gewond raakten. De mannen werden destijds doodgeschoten door de politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. De negen anderen werden zwaar mishandeld en in elkaar geslagen door de wetsdienaren.

John Boyega

Star Wars-acteur John Boyega speelt Melvin Dismukes: een beveiliger die betrokken raakt bij het incident en wordt beschuldigd van de moord op de drie mannen. Ook Will Poulter (We’re The Millers), Anthony Mackie (Captain America) en John Krasinski (The Office) hebben een rol in de film. Mark Boal, die ook Zero Dark Thirty schreef, pende het script.