FOX Sports heeft de tv-rechten bemachtigd voor het gevecht tussen kooivechter Conor McGregor en bokser Floyd Mayweather.

Article continues after the ad

Conor McGregor - Floyd Mayweather

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus staan Conor McGregor en Floyd Mayweather tegenover elkaar in de boksring wat door velen - wellicht een beetje voorbarig - het gevecht van de eeuw wordt genoemd. Het was lange tijd onduidelijk of de clash tussen de MMA-vechter en voormalig bokser überhaupt zou doorgaan, maar de papieren zijn getekend en de heren krijgen naar verluidt respectievelijk zo'n 75 en 100 miljoen dollar voor het gevecht.

In de VS moet men 99 dollar betalen om het gevecht te kunnen kijken, maar het AD meldt vandaag dat het voor abonnees van FOX Sports in Nederland juist gratis is. Ziggo liet eerder weten dat het deelnam aan de biedingen voor de tv-rechten, maar blijkbaar heeft FOX aan het langste eind getrokken. Heb je geen abonnement bij de sportaanbieder, dan kun je voor 7,95 euro een losse kijkcode kopen. Maandag 14 augustus om 12:00 uur start de verkoop hiervan.

Wie?

De Ier Conor McGregor is momenteel de beste en bekendste MMA-vechter (mixed martial arts) ter wereld. Hij is de eerste MMA-vechter ooit met titels in meerdere gewichtsklassen tegelijkertijd bij de UFC, de Ultimate Fighting Championship organisatie. Zijn tegenstanders worden gillend gek van zijn zelfvertrouwen en pesterijtjes, zijn fans dragen hem op handen. In de video hierboven kun je zien hoe hij zijn aanstaande tegenstander het nakijken geeft in het traditionele getreiter in de aanloop naar een wedstrijd.

Floyd Mayweather is wereldkampioen geweest in vijf verschillende gewichtsklassen tijdens zijn carrière, die eigenlijk al afgesloten is. In 2015 versloeg hij Manny Pacquiao in een gevecht dat destijds ook al het gevecht van de eeuw werd genoemd. Voor de 100 miljoen dollar die hij voor dit gevecht krijgt, keert hij toch weer even terug uit zijn pensioen, en dat kun je hem moeilijk kwalijk nemen.