Married at first sight, het einde

Spoiler! Het veelbesproken vijfde seizoen van Married at First Sight loopt deze week helaas alweer af. Waar de reguliere tv-kijkers nog moeten wachten tot dinsdag, hebben de Videoland-kijkers geluk: zij krijgen vandaag al alle antwoorden op hun vragen. Te nieuwsgierig? Wij bekeken zojuist de aflevering en laten je hieronder er alles over weten.

Article continues after the ad

Henk & Chantal: scheiden

Er is de afgelopen weken behoorlijk wat gezegd en geschreven over Henk en Chantal. Zo zou Henk al een nieuwe relatie hebben (met iemand die hij op de bruiloft heeft leren kennen) en zou Chantal nog heel wat meemaken. Dat laatste zien we niet terug in de laatste aflevering van Married at First Sight, maar dat eerste wel. Eén ding is duidelijk: Henk en Chantal (of Henkie en Wenkie, zoals we ze eerder noemden) gaan scheiden. Chantal brengt dat nog op een 'lieve' manier: "Daar waar ik nog steeds geloof in potje en dekseltje, zijn wij dat niet voor elkaar. Mijn beslissing is dan ook om van jou te scheiden." Henk is daarentegen duidelijker: "Wat als sprookje begon, ging als een nachtkaars uit. Ik ga er weinig woorden aan vuil maken, want als jij het woord 'strafkamp' gebruikt voor onze huwelijksreis, rest mij niets anders dan je het beste te wensen. (..) Mijn beslissing is dan ook dat ik nog liever gisteren dan vandaag van je wil scheiden." Autsj! 

 

Jeroen & Antoine: scheiden

Meer liefde zien we terug bij Jeroen en Antoine, al is het resultaat hetzelfde als bij Chantal en Henk: de twee gaan scheiden. Antoine neemt als eerste het woord: "We hebben beiden behoefte aan controle, maar we gaan elk anders met de situatie om zodra de controle ons ontnomen wordt. Ik denk dan: fuck it en ga vol overgave de situatie aan, waarbij jij een aantal stappen terug doet en de situatie van een afstand gaat bekijken of zelfs anders gaat handelen. Daardoor lijkt het soms in mijn ogen dat je 'A' zegt en B doet. (..) Ik zou ons huwelijk willen omzetten in een vriendschap." Jeroen sluit zich hier bij aan: "Lieve Antoine, je bent een bijzonder mens. Ik ben blij dat ik jou bij het altaar heb mogen leren kennen." Maar ook hij verkiest een vriendschap boven het huwelijk.

Chantal & Ingeborg: scheiden

Voor het eerst in de geschiedenis van het programma werden er twee vrouwen aan elkaar gematcht. Maar dat bleek vooral aan de kant van Ingeborg toch niet zo'n succes "Ik ben trots op ons allebei. De tegenslagen zijn we te boven gekomen en we hebben elkaar altijd met respect behandeld. We zijn wie we zijn en tijdens deze rollercoaster zijn we onszelf tegengekomen. Helaas zijn de vonken er niet geweest en is mijn gevoel voor jou niets meer dan vriendschappelijk." Chantal stond daar anders in: "Vanaf moment één is er een positieve sfeer tussen ons geweest. Nu vraag ik me af: ken ik Ingeborg echt, want wanneer we in het gezelschap van camera's zijn, zie ik een andere Ingeborg dan wanneer wij alleen zijn." Zij had het nog wel een kans willen geven, maar omdat Ingeborg wil scheiden, gaat zij daar nu in mee.

José & Ferry: blijven getrouwd

Is er dan nog ergens liefdesgeluk? Ja, zeker wel! José en Ferry waren één van de laatste die elkaar het ja-woord geven en dat maakt dat ze - hoewel ze nog niet vol overtuiging voor elkaar kiezen - toch getrouwd blijven. Ferry legt dan ook uit: "Heb ik nu gevoelens voor jou of zijn het de gevoelens die deze ervaring met zich meebrengt? Ik ben er nog niet uit, maar wat ik wel weet, is dat jij een fantastische vrouw bent. Mijn vrouw, zeg ik dan vol trots. Ik zou het fijn vinden als er nog veel dates mogen volgen om onze ware gevoelens te ontdekken. In alle rust en zonder camera's." José sluit zich daar bij aan en dat vinden vast veel fans leuk om te horen.

Robin en Kimberly: scheiden

Robin en Kimberly leken op het eerste oog het perfecte paar, maar dat was slechts schijn. "Eigenlijk heb ik je niets meer te vertellen. Het enige wat ik je kwalijk neem, is dat je niet direct eerlijk bent geweest: niet naar jezelf, niet naar de experts en naar mij. Als jij je lijstje van eisen eerder had doorgegeven en meer van jezelf had laten zien, dan hadden we hier nu niet gezeten en had ik de match gekregen die ik had verdiend", laat een boze Kimberly weten. Robin gooit nog wat olie op het vuur: "Ik voelde het niet. Ik ben niet verliefd geworden en wens je het beste voor de toekomst." 

Thierry en Sanne: blijven getrouwd

We eindigen dit artikel natuurlijk met een positieve noot. Het eerste koppel van het seizoen, Thierry en Sanne, blijft getrouwd! "Je bent zowel een mooi mens, zowel van binnen als buiten. Laten we dat ijsje nog eens overdoen en tot slot: we hebben van dit avontuur echt ons avontuur gemaakt. En ik wil natuurlijk met je getrouwd blijven", vertelt Thierry. "Ik ken je nu al een paar weken en kan oprecht zeggen dat mijn gevoelens voor jou zijn gegroeid. Wij zijn zeker niet alleen elkaars partner, maar ook elkaars maatjes. Thierry, je laat me elke dag weer stralen en ik wil nog hele mooie en nieuwe herinneringen met je maken." Eind goed, al goed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thierry Coree (@thierrycoree) op