Peter R. de Vries

Vandaag overleed misdaadverslaggever Peter R. De Vries, nadat hij vorige week werd neergeschoten. Heel Nederland leefde met De Vries en zijn familie mee en reageert verslagen op het verschrikkelijke nieuws.

Demissionair minister-president Mark Rutte sprak meteen zijn afschuw uit over de aanslag op de misdaadverslaggever. Hij wenste de familie sterkte toe. “Dit mogen en zullen we in Nederland nooit tolereren.”

De Vries’ collega’s van RTL Boulevard brachten het nieuws van zijn overlijden namens de familie naar buiten. De speciale uitzending, die helemaal in het teken stond van Peter R. de Vries was enorm emotioneel.

Article continues after the ad

Chantal Janzen sprak haar respect uit voor De Vries. “Diep respect voor al zijn goede daden. Alle kracht en liefde voor zijn dierbaren en naasten. Dag, fijne collega.”

Zanger/presentator Gordon sprak nogmaals zijn bewondering uit voor Peter R. De Vries: “We werden vaak vergeleken qua uiterlijk en vandaag ben ik daar extra trots op. Rust in vrede, lieve man, je zult worden gemist.”

Ali B, die mensen eerder opriep om géén beelden van Peter R. De Vries te verspreiden na de aanslag, was ook diep geraakt. Hij postte een foto van de misdaadverslaggever met de tekst: “Rust in vrede.”

Peter R. De Vries stond bekend als groot Ajax-supporter en de club uit Amsterdam bracht ook een eerbetoon aan haar beroemde fan.

Peter R. De Vries overleden

Peter R. De Vries overleed vandaag op 64-jarige leeftijd, nadat hij vorige week op straat werd neergeschoten. Volgens zijn familie heeft hij tot het einde gestreden, maar was dit een strijd die hij niet kon winnen. Hier lees je nog veel meer over de indrukwekkende carrière van Peter R. de Vries.

RTL 4 heeft vanavond een aangepast programma. Vanaf 20:30 uur is er een uitgebreid in memoriam te zien; de uitzending van Humberto staat ook in het teken van De Vries en begint rond 21:30 uur.

Op NPO1 start om 20:40 uur een speciale uitzending van Op1 over Peter R. De Vries met Jeroen Pauw.