Stefania Liberakakis, zangeres, Griekenland

Het is goed mogelijk dat het Songfestival 2020 nóg een extra Nederlands tintje krijgt. De Nederlands-Griekse Stefania Liberakakis, die in 2016 al voor ons land meedeed aan het Junior Songfestival, is in de race om de Griekse inzending te worden. 

Article continues after the ad

De 17-jarige Nederlands-Griekse zangeres en actrice is geen onbekende in ons land. Zo deed ze op haar negende al mee aan The Voice Kids, zong ze twee jaar bij Kinderen voor Kinderen en deed ze in 2016 (voor ons land) als lid van de meidengroep Kisses mee met het Junior Songfestival, waar ze al een achtste plek haalde. Ook op acteergebied weet ze rol na rol te scoren: zo was ze te zien in Brugklas: de tijd van m'n leven, De Club van Lelijke Kinderen en sprak ze al stemmen in diverse animatiefilms in.

Concurrentie

Als ze inderdaad door de Griekse organisatie wordt geselecteerd (en dat is volgens haar management bijna 99% zeker), neemt ze het o.a. op tegen de Nederlandse Jeangu Macrooy en de knappe Fransman Tom Leeb. Vooral die laatste kandidaat gooit hoge ogen op social media en dat begrijpen we maar al te goed. Voor Stefania en Jeangu is het te hopen dat hij zangtechnisch nog een paar flaters maakt, want anders ontvangt hij van de vrouwelijke kijkers de douze points!