Rogier Smit en Frank Jansen

Het lijkt haast wel of weekblad Privé een 'kant' kiest in de ruzie tussen RTL-sterren Frank Jansen en Rogier Smit. Zo laat de redactie - die deze week weer een gesprek had met Frank - Rogier zonder zijn haarstuk zien en beschuldigen ze hem van 'spionage'.

Article continues after the ad

Evert Santegoeds, de roddel-Gandalf van Nederland, schreef vandaag dat 'Rogier zijn echtgenoot op alle mogelijke manieren in de gaten hield' en hij 'bespioneerde hem zelfs'. Rogier ligt al enige tijd onder vuur nadat Frank hem beschuldigde van divagedrag, waarna Wilfred Genee er ook nog eens overheen kwam met eenzelfde verhaal rondom de flamboyante interieurstylist. Frank en Rogier wonen nu ook even apart van elkaar. Maar ehh... hoezo, bespioneren? Nou, we leggen het uit.

Per ongeluk opgenomen

Frank klapte vorige week uit de school over Rogier en deed dat via een telefonisch interview met Privé. Santegoeds: "Rogier deed uit de doeken dat, toen hij de honden ging uitlaten, hij zijn telefoon op tafel had laten liggen en die – zogenaamd ’per ongeluk’ – op video-opname had laten staan. Toen hij terugkwam kon hij dus precies horen wat er tijdens zijn afwezigheid allemaal was gezegd, besproken met Privé-reporter Ben Holthuis". Rogier himself, die vandaag met een nieuw interview in de Story staat, zegt daar inderdaad dat het echt per ongeluk ging. 

Oeps, foutje

"Ik had die telefoon - en ik zweer je op alles wat me lief is dat het zo is gegaan - per ongeluk op 'video' staan", reageert hij in Story. En wat hij hoorde, kwam hard aan. "Als je dan hoort wat je eigen man over jou zegt... Ik heb negentien jaar lang alles voor hem gedaan." Santegoeds suggereert door het stukje "zogenaamd 'per ongeluk'" dat Rogier precies wist wat hij deed. "Onlangs vroeg hij (Frank, red.) een bekende zijn telefoon eens na te kijken, met de vraag of daarop misschien een tracker was geïnstalleerd. Hij had bemerkt dat Rogier altijd kon nagaan waar hij zich bevond of wás geweest – en dat idee begon hem steeds meer te benauwen", schrijft Santegoeds ook nog.

Nog meer ellende

De Privé-baas en Shownieuws-ster gaat nog even door. "Pas woensdag werd Frank duidelijk hoe Rogier aan die wijsheid was gekomen. En sindsdien moet hij zich afvragen hoe vaak Rogier al ’per ongeluk’ een video-opname had gestart en hem op die manier afluisterde om te achterhalen wat er thuis in zijn afwezigheid werd besproken." Nou ja, het wordt er allemaal niet gezelliger op, zullen we maar zeggen. Zeker nu Privé ook nog eens een twaalf jaar oude foto van Rogier zonder zijn haarstukje in hun blad heeft gezet. "Vóór zijn tv-roem maakte Rogier zich niet zo heel druk om zijn handelsmerk en poseerde hij op foto’s met vrienden net zo vaak met dat ding op zijn hoofd, als zonder. Maar de laatste jaren draagt hij op momenten dat hij niet in vol ornaat de straat opgaat altijd een petje."

Evert Santegoeds in JinekEvert Santegoeds.