Eerder deze week kwam er een sappig gerucht naar buiten: Hayden Christensen gaat de rol van Anakin Skywalker weer oppakken voor de Obi-Wan Kenobi-serie op Disney+. Nu voegen we daar nóg een gerucht aan toe: ook Darth Vader maakt zijn opwachting!

Article continues after the ad

Dat meldt insider Daniel Richtman, die wel vaker met grote film- en seriescoops op de proppen komt. Als we deze reeks geruchten mogen geloven, gaan we dus beide Anakins zien: de 'gewone', bijvoorbeeld in flashbacks, en de man-machine die hij is geworden, de meedogenloze opperslechterik Darth Vader.


Obi-Wan

Helaas zullen we voorlopig enkel kunnen speculeren over de verhaallijnen. We weten namelijk alleen dat deze Obi Wan-serie, waarin Ewan McGregor zijn rol weer oppakt, zich afspeelt in de periode tussen de prequels en originele trilogie. Of de oude meester opnieuw in gevecht gaat met zijn oud-padawan, lijkt toch een beetje onwaarschijnlijk. Maar dat ze elkaar vóór dat allesbeslissende gevecht uit A New Hope tóch nog een keer in de ogen hadden gekeken, lijkt hiermee weer een stap dichterbij.

Releasedate

Een piepjonge Luke Skywalker en een wat oudere Jar Jar Binks zouden volgens andere geruchten ook hun opwachting maken in de serie. Maar vooralsnog is dat allemaal koffiedik kijken. Gelukkig weten we mogelijk over een klein halfjaartje meer. In januari van 2021 gaat Obi-Wan namelijk in productie! De uiteindelijke releasedate is nog niet bekend. 2022 lijkt op dit moment de meest logische optie.