“Nobody puts Baby in a corner!” Het lijkt erop dat er nieuwe Dirty Dancing-film gemaakt wordt, met Jennifer Grey in de hoofdrol.

Lionsgate is momenteel bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe dansfilm, zo meldt de Amerikaanse site Deadline. Opvallend is dat Dirty Dancing-hoofdrolspeelster Jennifer Grey is aangesteld als producer én een hoofdrol speelt.

Hoewel er officieel nog niets is gezegd over een vervolg op Dirty Dancing, is het allemaal wel erg toevallig. Zeker als je bedenkt dat Lionsgate distributeur is van films uit de reeks. Over het verhaal van de nieuwe dansfilm is nog niets bekend, behalve dat hij zich in de jaren 90 afspeelt. Dat de officiële Twitter-account van Dirty Dancing het gerucht retweet is ook een teken dat er in elk geval íets aan de hand is.

Article continues after the ad

Dirty Dancing

De zomerse dansfilm Dirty Dancing, met Grey en Patrick Swayze in de hoofdrol, was in 1987 een fenomeen. De film was erg goedkoop om te maken, en bracht ruim 200 miljoen dollar in het laatje. Het bekende nummer uit de film (I’ve Had) The Time Of My Life won een Oscar, en Patrick Swayze vestigde zich definitief in Hollywood dankzij Dirty Dancing.

In 2004 kreeg Dirty Dancing al een soort spin-off, genaamd Havana Nights. Hierin verhuist Katey (Romola Garai) naar Cuba, aan de vooravond van de Cubaanse Revolutie, waar ze verliefd wordt op de ober Javier (Diego Luna). Hoewel de dansscènes prima zijn, werd Havana Nights een behoorlijke flop. Patrick Swayze, die in 2009 overleed, speelde nog een kleine rol in deze film.

In 2017 verscheen er nog een remake van het origineel, maar daar lustten de honden al helemaal geen brood van.

Er is nog veel onduidelijk over de (mogelijke) opvolger van Dirty Dancing, maar we zien onszelf over een jaar of wat alweer heerlijk zwijmelen!