Dat Ben Affleck nogal zijn twijfels heeft over het spelen van Batman is een open geheim. Volgens bronnen van entertainment-website Collider heeft The Batman-regisseur Matt Reeves nu onder anderen Jake Gyllenhaal op het oog. Toch blijft het bij een gerucht.

Article continues after the ad

Twijfels

Vorige week gaf Affleck aan dat hij twijfels had over Reeves’ stand-alone Batman-film. Oorspronkelijk zou Affleck zelf de film gaan regisseren, maar zag daar uiteindelijk vanaf. Reeves, die twee succesvolle Planet of the Apes-films op zijn naam heeft staan, nam toen het stokje over. 

Stoppen?

De acteur vertelde aan USA Today dat-ie aan het twijfelen is over Reeves’ film. “Je kan het niet eeuwig blijven doen; ik moet een manier vinden om hier op een sierlijke manier langzaam mee te stoppen”, aldus Batfleck. 

Nuance

Een gezonde dosis nuance komt vanuit de hoek van producer Charles Roven die op de rode loper van Justice League liet weten dat Affleck gewoon The Batman gaat doen. “Ik werk samen met Ben en ik weet zeker dat hij van plan is de hoofdrol te gaan spelen in die film”, aldus Roven.

Hou nog wel even een slag om de arm, want producenten geven over het algemeen politiek correcte antwoorden als er op rode lopers pittige vragen worden gesteld. Aan de andere kant kan het natuurlijk hardstikke goed dat Affleck The Batman gebruikt om het stokje over te dragen.