We besteden bij Superguide lang niet altijd aandacht aan geruchten, maar hiervan hopen we zo hard dat het waar is dat we het toch even delen: Get Out-regisseur Jordan Peele zou volgens horrorsite Bloody-Disgusting.com in onderhandeling zijn over een remake van de horrorklassieker Candyman. Iedereen die zowel Candyman als Get Out heeft gezien snapt dat een eventuele remake bij Peele in hele goede handen zou zijn.

Article continues after the ad

Van komiek in Amsterdam naar Oscarwinnaar in Hollywood

Jordan Peele, ooit begonnen als komiek bij Boom Chicago in Amsterdam, werd bekend met de comedy-serie Key & Peele. Deze is nog steeds regelmatig te zien op Comedy Central. Tegenwoordig is hij echter ook regisseur, producent en scenarist: vorig jaar brak Peele gigantisch door met de thriller Get Out. Hij sleepte er zelfs een Oscarnominatie voor Beste Film mee in de wacht en won er één voor Beste Scenario.

Boeman met een haakhand

Candyman is een horrorfilm uit 1992, over een boeman die opduikt als je vijf keer zijn naam in de spiegel zegt. Daarna vermoordt hij je met zijn haakhand. Deze engerd werd gespeeld door Tony Todd, die binnenkort opduikt in de horrorfilm Hell Fest.

Het is moeilijk uit te leggen waarom nou net Peele zo geschikt zou zijn voor een remake van deze klassieker zonder essentiële twists uit de film te verklappen. Tijd voor een SPOILER ALERT dus: Candyman blijkt uiteindelijk oorspronkelijk een slaaf te zijn geweest die een getalenteerd schilder was. Hij werd door een lynch mob vermoord, maar eerst vervingen ze zijn schildershand met een haak. Aangezien Peele zowel in zijn sketches als in Get Out op kritische wijze rassenkwesties in de Amerikaanse samenleving aan de orde stelt (kijk onderstaande sketch maar eens), past Candyman helemaal in zijn straatje.

Nogmaals: het gaat hier vooralsnog om een gerucht. Ook is niet bekend of Peele de film zou regisseren, of dat hij alleen als producent op zou treden, zoals hij dat ook deed bij Spike Lee's BlacKkKlansman. Die film draait sinds vorige week in de bioscopen.