Horrorklassieker zou bij Jordan Peele in goede handen zijn

We besteden bij Superguide lang niet altijd aandacht aan geruchten, maar hiervan hopen we zo hard dat het waar is dat we het toch even delen: Get Out-regisseur Jordan Peele zou volgens horrorsite Bloody-Disgusting.com in onderhandeling zijn over een remake van de horrorklassieker Candyman. Iedereen die zowel Candyman als Get Out heeft gezien snapt dat een eventuele remake bij Peele in hele goede handen zou zijn.

More content below the advertising

Van komiek in Amsterdam naar Oscarwinnaar in Hollywood

Jordan Peele, ooit begonnen als komiek bij Boom Chicago in Amsterdam, werd bekend met de comedy-serie Key & Peele. Deze is nog steeds regelmatig te zien op Comedy Central. Tegenwoordig is hij echter ook regisseur, producent en scenarist: vorig jaar brak Peele gigantisch door met de thriller Get Out. Hij sleepte er zelfs een Oscarnominatie voor Beste Film mee in de wacht en won er één voor Beste Scenario.

Boeman met een haakhand

Candyman is een horrorfilm uit 1992, over een boeman die opduikt als je vijf keer zijn naam in de spiegel zegt. Daarna vermoordt hij je met zijn haakhand. Deze engerd werd gespeeld door Tony Todd, die binnenkort opduikt in de horrorfilm Hell Fest.

Het is moeilijk uit te leggen waarom nou net Peele zo geschikt zou zijn voor een remake van deze klassieker zonder essentiële twists uit de film te verklappen. Tijd voor een SPOILER ALERT dus: Candyman blijkt uiteindelijk oorspronkelijk een slaaf te zijn geweest die een getalenteerd schilder was. Hij werd door een lynch mob vermoord, maar eerst vervingen ze zijn schildershand met een haak. Aangezien Peele zowel in zijn sketches als in Get Out op kritische wijze rassenkwesties in de Amerikaanse samenleving aan de orde stelt (kijk onderstaande sketch maar eens), past Candyman helemaal in zijn straatje.

Nogmaals: het gaat hier vooralsnog om een gerucht. Ook is niet bekend of Peele de film zou regisseren, of dat hij alleen als producent op zou treden, zoals hij dat ook deed bij Spike Lee's BlacKkKlansman. Die film draait sinds vorige week in de bioscopen.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.