De geruchtenmolen perste er vandaag een opmerkelijk nieuwtje uit: de magische ijskoningin Elsa krijgt mogelijk een vriendinnetje in Frozen 2!

Article continues after the ad

Seksuele diversiteit in Disney-films is vooralsnog ver te zoeken. Maar Disney lijkt er serieuze stappen in te zetten. Zo komt live-action-film Jungle Cruise (2019) van Dwayn Johnson met een nieuw homoseksueel personage en ook Frozen 2 lijkt er nu aan te geloven.

Twitterstorm

Fans viel het in deel een al op dat Elsa niet echt interesse had in de heren (niet op die manier). Vervolgens werd #GiveElsaAGirlfriend in het leven geroepen en de rest - kunnen we nu wellicht zeggen - is geschiedenis. Entertainmentsite Revenge of the Fans meldt namelijk dat regisseurs Chris Buck en Jennifer Lee een vriendin voor Elsa willen introduceren in Frozen 2, die op 29 november 2019 uitkomt. Eerder vertelde Kristen Bell (stem van Anna) al over haar werk in de sequel

Voor wie liever zélf Disney-prins of prinsesje wil spelen is er overigens goed nieuws. Disneyland Parijs zoekt, we kid you not, Nederlandse acteurs en actrices voor het pretpark. Snel snel snel!