Het hoge woord is eruit: Marieke Elsinga doet inderdaad mee aan het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Ze is de eerste BN’er die bekendgemaakt werd.

Article continues after the ad

In bikini op tv

Elsinga lichtte haar deelname donderdag toe in de Coen en Sander Show op 538: “Meedoen aan Expeditie Robinson is met afstand het zwaarste wat je kunt doen, maar ook wel het vetste. Je vraagt heel veel van jezelf”, aldus Elsinga. "Waar ik wel over heen moest, was dat je in bikini op tv moet. Maar dat duurde een halve dag.”

Robinson of De Mol

Dat Elsinga mee zou doen aan Robinson dit jaar, werd door veel mensen vermoed. De sidekick van Humberto Tan zou ofwel meedoen aan het populaire RTL 5-programma of aan Wie Is De Mol? Dit jaar doen er naast BN’ers ook weer vier onbekende Nederlanders mee, hun namen werden gisteren bekendgemaakt: Herold uit Asten, Carlos uit Oldenzaal, Imke uit Enschede en Marlé uit Houten.

Keiharde strijd

Dit viertal zal de eerste dagen van Expeditie Robinson doorbrengen op een ander eiland dan de Bekende Nederlanders. Wat er vanaf daar gaat gebeuren, is nog niet bekend. Naar het schijnt worden er in het nieuwe seizoen met afvallers korte metten gemaakt: er is geen afvallerseiland, dus weggestemde kandidaten worden linea recta op het vliegtuig naar Nederland gezet.

Roeland Fernhout

Aanvulling: Marieke Elsinga maakte donderdagavond in RTL Summer Night zelf bekend wie de tweede kandidaat is. Acteur Roeland Fernhout doet ook mee aan Expeditie Robinson 2017.