In The Walking Dead is geen enkel personage veilig! Volgens geruchten breit zelfs Andrew Lincoln, sheriff Rick Grimes, er na het negende seizoen een eind aan. Shocker!

Article continues after the ad

Verschillende Amerikaanse sites hebben onafhankelijk van elkaar geruchten opgevangen dat het komende seizoen van The Walking Dead het laatste is met goede oude Rick. Collider stelt zelfs al te weten hoe Lincoln de serie verlaat, maar zwijgt hierover om niets te verpesten.

Rock bottom

Hoewel The Walking Dead als handelsmerk heeft dat geen enkel personage veilig is, zou een vertrek van Rick Grimes toch radicaal zijn. Lincoln is één van de weinige gezichten die vanaf het eerste seizoen meedraaien.

Tegelijkertijd leken de afgelopen seizoenen een climax voor Rick, op het gebied van karakterontwikkeling. Grimes raakte het absolute dieptepunt toen hij werd vernederd door Negan (Jeffrey Dean Morgan), zijn zoon Carl (Chandler Riggs) verloor en de macht terugpakte van de Saviors.

Boze Maggie

Zijn aanpak schoot verschillende groepsleden in het verkeerde keelgat. Met name Maggie wilde Negan aan de hoogste boom zien hangen, omdat hij haar man Glenn had doodgeknuppeld. Waarschijnlijk speelt de spanning tussen Rick en Maggie een grote rol in het negende seizoen van The Walking Dead.

Lauren Cohan, die Maggie speelt, hield haar deelname aan het negende seizoen een beetje af. De actrice was verbolgen over het salarisverschil met Andrew Lincoln en Norman Reedus (Daryl). Al met al zat Maggie ook al zeven seizoenen in de serie, en vond Cohan dat ze recht had op meer. Uiteindelijk kwamen Cohan en AMC er gelukkig uit, maar het is best mogelijk dat ook Maggie na het negende seizoen aftaait.

All-Star Daryl

Het hoeft overigens niet te betekenen dat Rick en Maggie eindelijk te grazen worden genomen door een zombie. Morgan (Lennie James) stapte recent over naar de TWD-spin-off Fear The Walking Dead.

De rollen van Rick en Maggie zélf worden volgens de geruchten ook een stuk kleiner. Beiden zouden in seizoen negen in zo’n zes afleveringen zitten. De focus van The Walking Dead verandert dus ingrijpend. Begrijpelijk, want hoewel de serie nog steeds populair is, zakken de kijkcijfers de laatste seizoen pijlsnel. Hopelijk weten ze de kunstgrepen te beperken!

Het betekent ook dat de rol van Daryl nóg belangrijker wordt. Naar verluidt heeft Norman Reedus een nieuw contract geaccepteerd, waarin hij 20 miljoen dollar krijgt om nog even te blijven hangen.