Gert Verhulst en Art Rooijakkes, Rooijakkers over de Vloer

Art Rooijakkers komt met zijn programma Rooijakkers over de vloer langs bij Gert Verhulst. De Studio 100-baas vertelt donderdagavond onder andere hoe hij zijn vrouw in een dronken bui ten huwelijk vroeg. 

In Rooijakkers over de vloer gaat Art op bezoek bij BN’ers en hun familie. Weet je waar de presentator altijd het meest naar uitkijkt? De toiletten van de sterren.

‘Waarom zijn we eigenlijk getrouwd?’

Onder het genot van een kopje koffie vraagt Art aan Gerts vrouw Ellen Callebout: “Hoe vroeg hij je eigenlijk?”. Ze lacht: “Heel zat.”

Article continues after the ad

Gert legt uit hoe hij het bijzondere 'aanzoek' deed: “Het was eigenlijk geen aanzoek, maar iedereen interpreteerde het verkeerd. Ik zei tegen haar ‘Wat nou als we ooit gaan trouwen’, maar ik liet per ongeluk de ‘ooit’ weg.”

 


Het nieuwe baasje van Samson

In de aflevering vertelt dochter Marie hoe het is om haar vader op te volgen als het baasje van tv-hond Samson. Marie: “Ik dacht eerst dat hij een grap maakte, want we hadden al een glaasje te veel gedronken. ‘Dat is toch iets voor jou’ zei mijn vader. Ik heb er wel even over moeten nadenken.”

 


Gert opgegroeid in armoede

De Belg deelt ook dat het niet altijd makkelijk was als kind. Hij is opgegroeid in een gezin dat moest rondkomen van weinig geld. Ondanks de armoede voelde hij zich zeker rijk: “Ik had als kind één trui en één broek. Voor mijn achttiende heb ik niet in een restaurant gegeten. Dat was alles wat ik had, maar ik wist niet beter.”

 


Rooijakkers over de vloer is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.