Russell Crowe in Master and Commander

Hijs de zeilen en laad de kanonnen: er komt een nieuwe Master and Commander-film aan!

Master and Commander is een prima spektakelfilm die volgens ons veel te weinig liefde kreeg. Ondanks tien(!) Oscar-nominaties en twee gouden beeldjes (de rest ging allemaal naar LOTR: The Return of the King) raakte de film een beetje ondergesneeuwd. De film maakte wel wat winst, maar lang niet genoeg om als startpunt van een succesvolle reeks te dienen.

Hoofdrolspeler Russell Crowe heeft de film altijd verdedigd en studio’s opgeroepen om een vervolg te maken. Dat vervolg lijkt er nu te komen, maar… zonder Crowe zelf!

Article continues after the ad

 

Master and Commander-prequel

20th Century Studios is bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe Master and Commander-film, maar het wordt waarschijnlijk een prequel. In Master and Commander: The Far Side of the World was kapitein Jack Aubrey (Russell Crowe) al een ervaren kapitein, die joeg op een gevaarlijk Frans kaperschip. In de nieuwe film zien we Aubrey in zijn jongere jaren als hij voor het eerst het bevel krijgt over een marineschip. Ook zien we hoe hij vrienden werd met de cynische scheepsarts Maturin, die in The Far Side of the World gespeeld werd door Paul Bettany.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Een prequel is een slimme aanpak voor de nieuwe Master and Commander: hij kan dienen als aanloop naar de oudere film, maar óók als springplank voor een geheel nieuwe Master and Commander-reeks. Met een beetje geluk zien we Crowe en Bettany nog een keertje terug als wat oudere versies van Jack Aubrey en Stephen Maturin.

Wanneer de Master and Commander-prequel verschijnt is nog niet bekend. De Pirates of the Caribbean-films hebben na Far Side of the World wel bewezen dat films op volle zee bést succesvol kunnen zijn. Met díe reeks gaat het helaas even allemaal niet zo lekker...