Gerard Joling, nieuw programma

Gerard Joling blikt in Veronica Magazine terug op een magisch moment: zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1988. Wat Geer betreft hoeft het echter niet bij één magisch moment te blijven: met een goed liedje stapt hij zo weer die bühne op!

"Tegen mij werd nog net niet aangepiest"

Gerard Joling deed in 1988 mee aan het Eurovisie Songfestival. Met het lied Shangri-la werd hij negende. Hij kreeg er echter niet de gehoopte credits voor. “Ik weet nog goed dat Anouk een aantal jaar terug negende werd. Nou, die had het Songfestival in Nederland op de kaart gezet, werd er gezegd. Ik eindigde op dezelfde plek, maar tegen mij werd nog net niet aangepiest.”

Gerard zag Songfestival als lolletje

Gelukkig kijkt Geer wel met veel plezier terug op zijn deelname. Het was volgens hem “één groot feest daar in Dublin”. Hij nam het hele circus ook niet al te serieus… “Achteraf denk ik dat ik heel het gebeuren niet zo serieus heb genomen op dat moment. Mijn probleem was een beetje dat ik destijds al veel on the road was. (…) Daardoor heb ik die deelname toen meer als een lolletje gezien. Doen we er even bij.”

Article continues after the ad

"Denk niet dat ze op mij zitten te wachten"

De recentelijk nog van racisme betichte Gerard vindt dat hij zijn deelname misschien iets serieuzer had moeten nemen… Op de vraag of hij nog een keer mee zou doen, antwoordt hij dan ook bevestigend: “Met een goed liedje zeker. Stap ik zo die bühne op.” Hij twijfelt echter of hij echt kans maakt: “Kijk naar Beste Zangers of The Voice. Daar zitten zoveel goede mensen bij, ik denk niet dat ze op mij zitten te wachten, haha!” Ach ja, ondanks dat Geer (onverwacht toch...) tijd blijkt te hebben voor het Songfestival, weet hij als The Voice-coach vast wel waar hij het over heeft! 

Je leest het hele interview met Gerard Joling in Veronica Magazine 43. Die editie ligt vanaf vandaag in de winkels.