Gerard Joling, nieuw programma

Een tijdje terug noemde Angela Groothuizen haar The Voice Senior-collega Gerard Joling "rabiaat rechts". Daar heeft Geer nu, maanden na dato, alsnog op gereageerd. Hij is er niet bepaald blij mee.

Article continues after the ad

"Och ja. Hij is zo rabiaat rechts, die jongen", zei Angela in Het Parool, refererend aan Gerards eerdere uitspraken over, bijvoorbeeld, de islam in Nederland. Ook is een RTL-programma van Gerard, Joling en de buitenlanders, tijdelijk in de ijskast gezet. "Ik ken Geer nu al 45 jaar. Het is een goeie vent, ik ben dol op hem, maar hij kan pittige uitspraken doen." In Weekend geeft Gerard nu een eerste reactie. "Dat vond ik een beetje een rare uitspraak van haar."

Gaat te ver

Sterker nog: Geer vindt het zelfs een beetje te ver gaan! "Iedereen mag van mij vinden en denken wat hij of zij wil, maar ik vond dat net een beetje te ver gaan. Ik ga haar nog wel vragen wat ze nou precies bedoelde en wat de reden was dat ze het vertelde." Al met al een gekke situatie, zo vindt de zanger. "Ik bedoel, als je vier weken met iemand in een programma hebt gezeten en je gaat dan dat soort dingen zeggen, is dat toch gek. lk vond het niet gepast."

Angela Groothuizen

Voice-blunder

Het is niet voor het eerst dat Angela en Gerard elkaar via de media bestoken. Zo deelde hij eerder al een flinke sneer uit nadat Angela per ongeluk verklapte dat Gerard mee zou doen aan het nieuwe Voice Senior-seizoen. Daar reageerde zij dan ook weer op. Dat is Geer nog steeds niet vergeten, blijkt nu. "Toen ging Angela dat een dag van tevoren op haar Instagram zetten. Dat was natuurlijk niet handig. En ik vond deze uitspraak van haar ook niet zo handig." Is hij nu kwaad ofzo? Nou, nee. Dat ook weer niet. "Nee, want ik ben hier ook niet boos om. Ik lig er ook niet van wakker."