Wilfred Genee in studio Veronica Inside

Gerard Joling schuift aan bij de desk van De Telegraaf. Aldaar wordt Geer door verslaggever Pim Sedee gevraagd naar een filmpje dat hij op Instagram plaatste waarin hij Veronica Inside-presentator Wilfred Genee vergelijkt met een kwal. 

Gerard vergelijkt Wilfred met een kwal

Gerard Joling spreekt met De Telegraaf over zijn social media-gebruik. Geer blijkt namelijk best actief te zijn op Instagram! Aldaar plaatste hij bijvoorbeeld een filmpje over de mannen van Veronica Inside. In dat filmpje vertelt Gerard dat Johan Derksen hem doet denken aan het schelpdier 'scheermesjes', omdat hij wegscheert bij VI. Het is echter vooral Wilfred Genee die het te verduren krijgt: Gerard vergelijkt de presentator met een kwal! 

Geer vindt Wilfred af en toe "tikje vals"

Gerard geeft aan Wilfred in het echt echter helemaal geen kwal te vinden. Wel vindt de zanger hem af en toe een “tikje vals”. Gerard wil namelijk graag rechtzetten dat hij niet zomaar een bezoek aan VI heeft afgezegd, zoals Wilfred deed overkomen in een radio-uitzending. In plaats daarvan gaf Wilfred zelf de voorkeur aan Wesley Sneijder, die laatst met een biografie kwam! Zodoende heeft Gerard nog wel een waarschuwing voor Wilfred: “Pas op, hè, Genee!”

Article continues after the ad

"Ophef over Derksen is een lachertje"

Ten slotte bespreekt Gerard ook nog de rel rondom de uitspraken van Johan Derksen over Akwasi en de racisme-uitzending van VI die daarop volgde. Geer noemt alle ophef een “lachertje”. Het is volgens hem een kleine groep die dat aanwakkert.