Fotograaf
Open Kaart op YouTube en SBS6
Geraldine Kemper en Angela de Jong

RTL-presentatrice Geraldine Kemper kreeg even en kleine mentale kortsluiting toen YouTuber Robbert Rodenburg haar in zijn interviewreeks Open Kaart confronteerde met keiharde kritiek van tv-columniste Angela de Jong. "Dit vind ik echt kut om te horen."

Article continues after the ad

Geraldine, die gisteren nog de veelbesproken Big Brother-finale presenteerde, zit in de nieuwste aflevering van Open Kaart. Hierin legde Robbert Angela's kritiek op tafel en die had ze overduidelijk niet meekregen. Ze hoorde nu voor het eerst dat Angela haar in de AD Mediapodcast omschreef als 'lege huls' en iemand zonder 'volledige persoonlijkheid' - en dat kwam keihard binnen...

'Kut om te horen'

"Oh, wow", reageerde een zichtbaar verbaasde Geraldine. "Ze zei: ‘Ze staat er, maar ik weet niet of ze er is", voegde Robbert eraan toe. Geraldine: "Dit vind ik echt kut om te horen". Even later: "Hoe ga ik hierop reageren? Goh, wat is deze vrouw toch een intense vrouw, hè?"


Geraldine vs. Angela

Gelukkig kan de presentatrice terugvallen op veel fijne vrienden om zich heen, maar dat maakt de pijn die Angela veroorzaakt niet minder. "Ja, weet je? Hoe ik dit nu omgooi in mijn hoofd is: ik heb fucking leuke mensen om me heen, ik doe heel leuk werk... fuck you!" En die uithaal aan het adres van de schrik van Hilversum kwam recht uit het hart. "Deze ‘fuck you’ kwam van heel diep. Ik snap gewoon soms niet waarom het zo negatief allemaal moet."

Angela moet even bijkomen

Je hoeft de popcorn er trouwens nog niet bij te pakken hoor. We verwachten geen reactie van Angela herself. Ze schrijft nu even geen columns omdat ze moet bijkomen van een operatie. Wat we in ieder geval wel weten: Angela ziet kritiek ook als een soort compliment dus... we gokken dat ze niet bepaald onder de indruk zal zijn van Geraldine's 'fuck you'.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: