De voormalige GTST-zusjes Georgina Verbaan en Katja Schuurman zijn volgend jaar allebei te zien in de verfilming van het populaire kinderboek De Club van Lelijke Kinderen. Samen met Edwin Jonker spelen de actrices een drietal handlangers van hoofdschurk president Isimo.

Voor het eerst sinds Costa! weer samen op het witte doek
Verbaan en Schuurman waren eind jaren negentig samen te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden als Jessica en Hedwig Harmsen. Sindsdien hebben zij ook nog samen gespeeld in de zomerzwijmelfilm Costa! en in de tv-serie Medea van wijlen Theo van Gogh. De Club van Lelijke Kinderen zal in oktober 2019 in de bioscopen uitkomen. Aangezien Costa alweer uit 2001 dateert wordt dit dan dus straks de eerste bioscoopfilm in 18 jaar waarin de populaire actrices allebei hun opwachting maken.

Ook Jeroen en Jelka doen mee
Het bekende kinderboek De Club van Lelijke Kinderen van Koos Meinderts uit 1987 is in 2012 al verfilmd als een korte film van een half uur. Jonathan Elbers deed toen de regie en scenarist Jeroen Margry bewerkte het boek tot een filmscript. Elbers en Margry zijn bij deze volwaardige speelfilmversie nu ook verantwoordelijk voor de regie en het script. De bioscoopverfilming was in 2015 al aangekondigd maar kwam in maart dit jaar pas echt van de grond. In juli werd al aangekondigd dat Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten de ouders van hoofdpersoon Paul gaan spelen.

Article continues after the ad

Figuranten gezocht!

Opnames voor de film zijn meteen vandaag van start gegaan. Eerder deze week hadden we nog een item over hoe je figurant kon worden, en ook deze film was tot zeer kort geleden nog op zoek naar figuranten!