Wij zouden het wel weten, maar George R.R. Martin -de schrijver van de Game of Thrones boeken-  wilde geen gastrolletje in het laatste seizoen van de serie. Eh... waarom niet?

Article continues after the ad

Laatste kans

Tsja, het was de laatste kans voor de auteur om in Game of Thrones te zien te zijn. Het is het laatste seizoen van de HBO-serie en de producenten peilden de beste man of hij het nou niet leuk zou vinden om toch een keertje Westeros te bezoeken. Maar hij bedankte voor de eer. 

 

Belfast te ver

Tegen Entertainment Weekly zei hij dat hij voor een cameo niet op en neer wilde naar Ierland, waar Westeros ligt. Zijn woorden waren: “(..) I didn’t think just for the sake of a cameo I could take the time to return to Belfast.” Had hij een goede reden? Hij zou bezig zijn met het schrijven van zijn nieuwe boek. Dus? Sla je daarvoor een kans af om gewoon héél eventjes met je kop in Westeros te zijn? Wij vinden het on-be-grijpelijk. 

Tweede keer

Martin vertelde overigens ook dat hij voor het eerste seizoen wel voor de camera stond. Hij was een gast op de bruiloft van Daenerys Targaryen en Khal Drogo. Voordat je nu naar de aflevering sprint om te kijken waar de grote grijze baard te spotten valt, stop maar. Het was de aflevering die nooit is vertoond omdat het met Tamzin Merchant was als Daenerys. Zij was gecast voor Emilia Clarke de rol kreeg.